BAF Genel Bşk. İ. Erbil’e karşı karalama Kampanyası

BAF Genel Bşk. İ. Erbil’e karşı karalama Kampanyası

AKP ve İslamcı yandaşları yine işbaşında. Kendilerince Alevilerin direnişini uyduruk ve çarpıtma fotoğraflarla kıracaklar.

A+A-

AH – Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil’in bundan 10 yıl önce,  Alevilerin taleplerini iletmek için dönemin TC Başbakanı Tayyip Erdoğan’la yaptığ bir görüşmeden hareketle, gerçekleri ters yüz ederek Erbil’e karşı karalama kampanyası başlatanlara aleviler sert tepki gösterdi.

Karalama Kampanyasını düzenleyenlerin  kendilerine gerekçe yaptıkları o görüşme, Tayyip Erdoğan’ın Türk ve İngiliz İşadamları için verdiği yemekte basının önünde yapılmış olan bir görüşmedir. Dorchester Otel‘de düzenlenen  yemekte gerçekleşen görüşmenin içeriğine ilişkin yapılmış olan birçok haber var. Düzenlene  karalama kampanyasına  gerekçe yapılan o görüşmeyi haftalık olarak yayınlanan ‘The Turkish Times‘‘gazetesi’de haberleştirerek sayfalarına taşımış:

‘‘İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi başkanı İsrafil Erbil Başbakan Tayyip Erdoğan’a İngiltere’de yaşayan Alevi toplumuna ilişkin bilgi verdi. Türk ve İngiliz işadamları için Dorchester Otel‘de düzenlenen yemekte Başbakanla görüşen Erbil, İngiltere’de 200 binin üzerinde Alevi yaşadığını belirtti. Erdoğan’a başlatılan demokratik açılımları olumlu bulduklarını aktaran Erbil, Alevi çalıştayların önemli olduğunu ancak bu çalıştayların sonucunda Alevilerin taleplerinin pazarlık konusu yapılmadan yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Cemevi Başkanı, Avrupa ülkelerinde Alevi kültürünün ve inancının sorunsuz biçimde yaşanmasının yasal güvencelerle teminat altına alındığını kaydederek Türkiye’de de benzer bir güvencenin sağlanması çağrısında bulundu.‘‘

Alevi kurumları ve kurum yöneticileri; BAF Genel Başkanı İsrafil Erbil’e karşı başlatılan karalama kampanyasına yaptıkları yazılı açıklmlarla tepki gösterdiler.

İsrafi Erbil’in başkanı olduğu Britanya Alevi Federasyonu yaptığı açıklmada karalama kampanyasına ilşkin sunları söyledi:

 

MÜCADELEMİZE LEKE SÜRECEĞİNİ SANALARA CEVABIMIZDIR!

‘‘Sosyal medya üzerinden kendince İsrafil Erbil’e yönelik yapılan karalama ve AKP ve Erdoğanla birlikte gösterme çabası ile mücadelemize leke süreceğini sananlara cevabımızdır!

AKP ve İslamcı yandaşları yine işbaşında. Kendilerince Alevilerin direnişini uyduruk ve çarpıtma fotoğraflarla kıracaklar. 2010 yılında medya önünde yapılan Alevilerin talepleri ve hakları dosyasının demokratik açılımlar kapsamında verildiği haberlerin yayınlanması daha dürüst olurdu. Ne üzerinde oynanan fotoğraf gereken açıklamanın olmadığı kamuoyunu yanlış yönlendiren bir kişiliksiz davranışla karşı karşıyayız.

AKP VE YEZİD ERDOĞAN’A KARŞI DURUŞUMUZDA MÜCADELEMİZDE İYİ BİLİNİYOR!

AKP ve Yezit Erdoğan’a karşı duruşumuzda mücadelemizde iyi biliniyor. Devlet ve Siyasi partiler ile bugüne kadar yapılan tüm görüşmelerimiz medya ve halkın önünde yapılmıştır. Mitinglerimizde ve anmalarımızda nerede durduğumuz biliniyor. Aksini söyleyen varsa hodri meydan. Sistem maşaları şunu bilsinlerki Facebook üzerinden çarpıtma ile mücadelemizi ve direncimizi yıkamayacaklar.

ÖNCE TURGUT ÖKER ŞİMDİ İSRAFİL ERBİL

Önce Turgut Öker şimdi İsrafil Erbil e yönelik bu itibarsızlaştırma çabalarınızın nekadar aciz ve korkak olduğunuzu gösteriyor.Demokratik ve Bağımsız Alevi hareketinin direncini kırmaya yönelik bu çapsızlara haddini bildirinceye kadar YOL’umuza çıkanlarla ve her koşulda AKP, MHP ve faşist devlet ile mücadelemize devam edeceğiz.‘‘

DELİKLİ BORU ÇIKTI MERTLİK ÖLDÜ

Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil’e yönelik yaplan karalama kampanyasına AABK Genel Sekreteri  Bülent Ant’da tepki gösterdi. Ant, sosyal medya üzerinden kendi adına yaptığı yazılı açıklmada Erbil’e karşı karalama kampanyası başlatanlara ilişkin şunları kaydetti:

Eskiler, delikli boru çıktı mertlik öldü derler. Bugünde sanal iletişim cihazları çıkalı kahpelik zirveye ulaştı.
Bu çarpıtma bilgilerle bir yere varacağını düşünen it sürüleri  sanıyorlar ki bu toplum enayi ve biz ne yalan ortaya atarsak tutar.
Aldanıyorsunuz insanlıktan nasibini almamış kişiliksiz yaratıklar, çünkü ne mutlu ki halen şerefli ve mert İnsanlar bu yeryüzü küremizde çoğunlukta.

HİLELERİNİZ, BİRGÜN ŞAMAR GİBİ SURATINIZA İNECEK

Onun için sizin Avrupa Alevi yöneticilerine yönelik yaydığınız yalan ve hileleriniz,  birgün şamar gibi suratınıza inecek ve başta çocuklarınız olmak üzere insanların yüzüne bakmayacaksınız.
Avrupa Alevi kuranlarımızın yeri ve mekanı  her Avrupa’nın dört bir yerinde belli ve herkese kapılarımız açık.

DERDİ OLAN GELİR

Derdi olan gelir eleştirisini de, şikayetini de çekinmeden yapar, saygıyla da karşılanır.

Ahlaklı olan canlar isterlerse kurumlarımıza üyede olabilirler, olurlarda.

Varsa bildiğiniz ve dürüst iseniz gelir Alevi kitlesi önünde dersinizi ortaya koyarsınız, Konuşuruzda , amma böyle kahpecilikle, klavye arkasına saklanarak değil.

SORUYORUM

Soruyorum; Avrupa Alevilerinin 2010 yılında Alevilerin taleplerini dönemin Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan’ına o açılım sürecinde vermek kadar normal ne olabilir?

Zaten bu çekimi kamuoyuyla o gün YOL TV’mizle biz paylaştık, gizli bişey yok ortada.

Bunu bugün sanal alem de çarpıtarak Avrupa Alevi hareketinin yöneticilerini işbirlikçe olarak servis edenlerinde, şerefsizlikleri bugün ortada.

Eğer samimi ve mertseniz, birazcıkta dürüstlük varsa sizde, elinizde ne kadar delil dediğiniz bilgi, resim, video ne varsa, piyasaya sürüpte ispatlayamazsanız, bilin ki dünyanın en hakir ve riyakar şerifsiz varlığısınız.’’ dedi.

Alevi Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.