Bağcılar'da Belediyeden İçki Baskısı

Bağcılar'da Belediyeden İçki Baskısı

Bağcılar'da Belediyeden İçki Baskısı Bağcılar ilçesindeki içkili lokanta sahipleri, AKP'li Bağcılar Belediyesi'nin...

A+A-

Bağcılar'da Belediyeden İçki BaskısıBağcılar'da Belediyeden İçki Baskısı
 
Bağcılar ilçesindeki içkili lokanta sahipleri, AKP'li Bağcılar Belediyesi'nin lokantaları gece 02.00'de kapatmasını, kapatmayanlara ise yüksek cezalar kesilmesini protesto etti. Kentin birçok ilçesinde uygulamanın "lokantaların 04.00'e kadar açık kalması" şeklinde düzenlendiğine dikkat çeken işyeri sahipleri, Bağcılar'daki çifte standardın kaldırılmasını istedi.

Bağcılar ilçesindeki içkili lokanta sahipleri, AKP'li Bağcılar Belediyesi'nin lokantaları gece 02.00'de kapatmasını, kapatmayanlara ise yüksek cezalar kesilmesini protesto etti.

Bağcılar'da hizmet veren 13 içkili, müzikli işyeri sahibi, ilçedeki Malibu Restaurant önünde bir araya geldi. Basına açıklama yapan restoranın sahibi Vahap Köksal , ilçede faaliyet gösteren içkili müzikli lokantaların gece ancak 02.00'ye kadar çalışabildiğini anımsatarak "Komşu ilçelerimiz Bahçelievler, Güngören, Küçükçekmece ve Esenler'de bu lokantalar gece 04.00'e kadar açık. Bu durum haksız rekabet yaratıyor" dedi. Çınar Lokantası'nın sahibi Yücel Harim de " 'Ruhsatlarınızi iptal ederiz' baskısı var. Belediyeye uygulamanın nedenini sorduğumuzda ise 'Bağcılar'ın sosyal yapısının bu durumu kaldıramayacağı' yanıtı veriliyor" diye konuştu. Yurttaşlar da "Yarın sıranın nelere geleceğini birlikte göreceğiz" değerlendirmesi yaptılar.

Cumhuriyet - 13 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.