Bağdat’ın “Ermeni” İronisine Gökçek Dava Açtı

Bağdat’ın “Ermeni” İronisine Gökçek Dava Açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden kendisine "Başkenti resmen Ermeni'ye vermişler. Yazıklar olsun" diyerek iftira ve...

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden kendisine "Başkenti resmen Ermeni'ye vermişler. Yazıklar olsun" diyerek iftira ve hakarette bulunduğunu ileri sürdüğü gazeteci Hayko Bağdat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gökçek, Twitter üzerinde "melihgökçekermeniymiş" etiketiyle paylaşımlarda bulunan ve kendisi de Ermeni olan Bağdat’ın “halkı  kin ve düşmanlığa tahrik” ettiğini iddia ediyor.

Gökçek’in hakkında 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığını yine Twitter üzerinden duyuran Hayko Bağdat, "Melih Gökçek ona Ermeni dediğim için bana 10.000 TL'lik dava açmış la:) Çok eğleneceğiz" diye yazdı.

Gökçek'in avukatları Fatih Atalay ve Çağrı Alkan'ın Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Gökçek'in "ülkesini ve milletini seven, vatan aşığı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu Bağdat'ın da bildiği" kaydedilen dilekçede, "Ancak  böyle bir paylaşımda bulunarak, vatandaşları yönlendirmeye ve müvekkilime karşı  kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Müvekkilimin elde ettiği siyasi zaferlerin ve  Ankara'nın büyük değişim ve gelişiminin hazımsızlığını yaşayanlar, maalesef  müvekkilime sürekli olarak farklı platformlar aracılığıyla saldırı girişiminde  bulunmaktadırlar" ifadelerine yer verildi. (EÖ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.