Bağnazlığa karşı olan Âşık Veysel'e fötr yakışır

Bağnazlığa karşı olan Âşık Veysel'e fötr yakışır

Bağnazlığa karşı olan Âşık Veysel'e fötr yakışırTAKKELİ HEYKELE TEPKİLER SÜRÜYORİSTANBUL/AMASYA (Cumhuriyet) - Şarkışla’da...

A+A-

Bağnazlığa karşı olan Âşık Veysel'e fötr yakışırBağnazlığa karşı olan Âşık Veysel'e fötr yakışır

TAKKELİ HEYKELE TEPKİLER SÜRÜYOR

İSTANBUL/AMASYA (Cumhuriyet) - Şarkışla’da 18-19 Temmuz’da gerçekleştirilen “Uluslararası Âşık Veysel Âşıklar Bayramı” kapsamında, BBP’li Belediye Başkanı Kasım Gültekin tarafından ilçe girişinde yeniden düzenlendiği iddia edilen Âşık Veysel Parkı’ndaki heykelin, kaymakamlık tarafından belirlendiği ve seçildiği ortaya çıktı. Parka yerleştirilen ‘takkeli’ Âşık Veysel heykeli tepkilere neden oldu.

Veysel’in torunu Çiğdem Özer, “Dedem yatarken takke takardı, ancak onun dışında günlük hayatında şapka kullanırdı. Öldükten sonra müze yapılan evinde de takkesi sergileniyor, heykeli yapan kişinin hangi fotoğrafından yola çıkarak bunu yaptığını bilmiyorum, ama heykeli beğendiğimi söyleyemem” dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkan Yardımcısı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu da, Âşık Veysel’in ailesi ile görüşerek heykelin şapkalı olarak değiştirilmesi için talepte bulunacaklarını söyledi. Kenanoğlu, “Veysel, her türlü bağnazlığa, gericiliğe ve takkeye karşı hayatı boyunca bir duruş sergilemiştir. Veysel’i takkeli simgelemek, onun yaşamına karşı yapılan bir hakaret demektir.” diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız da durumu “aymazlık” oldarak niteledi.

Cumhuriyet - 30.07.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.