Bahçeli: Sivas'ı araştırın altından kim çıkacak?

Bahçeli: Sivas'ı araştırın altından kim çıkacak?

Bahçeli: Sivas'ı araştırın altından kim çıkacak?Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan...

A+A-

Bahçeli: Sivas'ı araştırın altından kim çıkacak?Bahçeli: Sivas'ı araştırın altından kim çıkacak?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek "Özellikle Sivas olaylarını incelet. Özellikle Sivas'ta bakalım kim çıkacak. İncelet bakalım. MHP değil, AK Parti ve AK Partili bazıları çıkarsa bu millet nezdinde utanır mahcup olursun" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Döşemealtı İlçesinde düzenlediği mitinge katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahrik siyasetine değinen MHP lideri Bahçeli, şunları söyledi: "İftira ederken mezhep kavgasını çıkarıyorsunuz. Tahrik siyasetinden bahsedip tahrik etmeye utanmıyor musun? Tekrar Sivas, Kahramanmaraş olayları mı olsun istiyorsun? Nerede temel atıyorsan at. Yandaşçıların ve TOKİ yanında. Etnik kökenden ne istiyorsun. Niye tahrik ediyorsun. Bu konuda da MHP'yi suçlamaya çalışıyorsun. Geçmişte ne varsa balyozuydu şuydu buydu ortaya çıkarıyorsun. İktidarsın, olaylarında yeniden incelet bakalım. Altından özellikle Sivas olaylarını incelet. Özellikle Sivas'ta kim çıkacak. İncelet bakalım. MHP değil, AK Parti ve AK Partili bazıları bu millet nezdinde utanır sen de mahcup olursun. Bir takım siyasi üslubu atışmalarla siyaset meydanı oluşturuluyor. MHP korkusu salmış. Her türlü oyuna giriyor. MHP güçlenerek geliyor. Bozkurdun sesi senin ensende dolaşıyor. Yüce Divan da dokunulmazlık kaldırılarak mazlumun bir kuruşunu yemişsen kursağından geri alacağız"

'BAŞBAKAN KAHRAMANMARAŞ VE SİVAS OLAYLARINI ARAŞTIRSIN'

Antalyalılara seslenirken, sık sık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğinden şikayetçi olduğunu söyledi. Türkiye'de etnik temelli bölücü faaliyetin hız kazandığını söyleyen Bahçeli, "Mezhep temelinde ülke bölünmek isteniyor. Başbakan aslı olmayan yerde temel atıyor. Temel atmada 12 Eylül öncelerine referans yaparak Türkiye'de Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarını hatırlatmak suretiyle, aklınca bir partiyi suçlayayım karalayayım derken farkında olmadan mezhep çatışmasını kaşıyor." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı, tahrik siyaseti yapmakla suçlayan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Tekrar Maraş olayları olsun mu istiyorsun? Sivas olayları tekrar olsun mu istiyorsun? Kardeşçe yaşamak seni niye rahatsız ediyor. Bu sözlere ne gerek var. Garipten gurebadan filan mezhepten ne istiyorsun sen. Aklınca MHP'yi suçlamaya çalışıyorsun. Geçmişte ne varsa Balyoz'uydu şuyuydu buyuydu ortaya çıkarıyorsun. Kahramanmaraş olaylarını yeniden incelet bakalım altından kim çıkacak. Sivas olaylarını yeniden incelet bakalım özellikle Sivas'tan kim çıkacak. Bunları inceletirsen AKP bu millet nezlinde utanır. Sen mahçup olursun. Bu tahrik siyasetinden vazgeç."

Ajanslar - 30 Ocak 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.