Bahriye Üçok mezarı başında anıldı

Bahriye Üçok mezarı başında anıldı

Evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu 17 yıl önce yaşamını yitiren Doç. Dr. Bahriye Üçok anıldı. Üçok...

A+A-

Bahriye Üçok mezarı başında anıldıEvine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu 17 yıl önce yaşamını yitiren Doç. Dr. Bahriye Üçok anıldı. Üçok için ilk anma töreni Karşıyaka Mezarlığındaki kabri başında düzenlendi

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen anma etkinliği çerçevesinde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, ''Bahriye Üçok Niçin Öldürüldü?'' konulu panel yapıldı.

Panelde konuşan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, Üçok'un düşünceleri ve inandıklarını üzerine herhangi bir perde örtmeden söylediğini belirterek, ''O cesurca söyledi. Söylediklerinin bedelini yaşamıyla ödedi'' dedi. Sarıhan, ''bir kadından bu kadar korkulmasının cinsler arası eşitliği ve kadınların ne kadar yürekli olduğunu gösterdiği'' görüşünü dile getirdi.

Sarıhan, ''Üçok'un ölümünden önce başlayan süreç, sadece kadınlara değil, Cumhuriyet devrimlerine de türban geçirme isteği halen devam ediyor'' diye konuştu. CHP Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay da Üçok'un öldürülmeden önce ''İslam dininde örtünmenin zorunlu olmadığını ifade ettiğini ve bunun tartışıldığını'' söyledi.

Faili meçhul siyasi cinayetlerin en yoğun 1990'yı yıllarda işlendiğini anlatan Okay, ''Türkiye'ye yönelik ılımlı İslam lafları, daha geriye gidersek kontrollü İslam ve yeşil kuşak projesidir. Bunun arkasında Orta Doğu'ya hükmetmek, enerji ve su kaynaklarını ele geçirerek, kontrollü devlet yönetimleri yaratmak bulunuyor'' dedi.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden de Türkiye için asıl yolun Atatürk'ün yolu olduğunu belirterek, ''Bundan ayrılırsak ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. Hepimiz kıskacın altındayız. Yapacağımız tek şey Atatürk'ün altında birleşmek ve güçlenmektir'' dedi. Bu arada panel öncesi Üçok için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında da bir tören düzenlendi.

AA - 06 Ekim 2007     
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.