Bakan, Alevi Çalıştayı'nda Alevi mitingini eleştirdi

Bakan, Alevi Çalıştayı'nda Alevi mitingini eleştirdi

Bakan, Alevi Çalıştayı'nda Alevi mitingini eleştirdiİSTANBUL - Gazetecilerin katıldığı ‘Beşinci Alevi Çalıştayı, Devlet Bakanı...

A+A-

Bakan, Alevi Çalıştayı'nda Alevi mitingini eleştirdiBakan, Alevi Çalıştayı'nda Alevi mitingini eleştirdi

İSTANBUL - Gazetecilerin katıldığı ‘Beşinci Alevi Çalıştayı, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında The Marmara Oteli’nde dün yapıldı.

Çalıştaya Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Taha Akyol, Ali Bayramoğlu, Ali Bulaç, Abdurrahman Dilipak, Etyen Mahcupyan, Ekrem Kızıltaş ve Oral Çalışlar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Çalıştay, Bakan Çelik’in konuşmasıyla başladı. Alevilerin taleplerini masaya yatırmak ve devleti doğru, objektif bilgi ile buluşturmak amacıyla ‘yedi çalıştay’ planladıklarını belirten Çelik, bazı Alevi yurttaşların attıkları bu adımlardan rahatsız olduklarını öne sürdü. Bazı Alevi örgütlerinin, geçen hafta sonu Kadıköy’de düzenlediği ve yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı mitingi eleştiren Çelik şöyle konuştu:

“Bazı Alevi örgütleri sorunun hasssasiyetini yeterli düzeyde kavramak ve takdir etmek yerine, vatandaşları meydanlara davet etmeyi tercih ediyor. Biz bu sürecin kilitlenmesini istemiyoruz. Her halükarda ülkemizde demokrasinin çıtasını yükseltmek için gayret ediyoruz. Her türlü ayrımcılığı açıkça reddediyoruz. Bu konu tarih boyunca yeteri kadar siyasete malzeme, yeteri kadar ayrımcılığa konu edilmiştir.”

RADİKAL - 12 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.