Bakan, Alevilerden devlet adına özür diledi

Bakan, Alevilerden devlet adına özür diledi

Bakan, Alevilerden devlet adına özür dilediAlevi Enstitüsü’nün açılışını yapan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay,...

A+A-

Bakan, Alevilerden devlet adına özür dilediBakan, Alevilerden devlet adına özür diledi

Alevi Enstitüsü’nün açılışını yapan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, devlet adına Alevilerden özür diledi. Sivas katliamında iki kızını kaybeden bir annenin tepkisi üzerine Günay, “2009’da Madımak Oteli müzeye dönüştürülecek” dedi.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara’da kurulan Alevi Enstitüsü’nün açılış töreninde Alevilerden özür diledi. Bakan Günay, “Türkiye’de toplum ciddi provokasyonlardan geçti. 78’de Maraş, 80’de Çorum, 93’te Sivas’ta provokasyonlar yaşandı. Ama Alevi ve Bektaşi vatandaşlarımız o kadar değerlerine bağlıymış ki, bu oyunlar tutmadı. Bunun adına, devlet adına özür dileyerek, sizlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ancak Bakan Günay’ın özürü, Sivas olaylarında 2 kızını kaybeden Yeter Sivri için yeterli olmadı.

Madımak Oteli’nin halen müzeye dönüştürülmemesine tepki gösteren Sivri, “Madımak’ta et yenmeye devam edilecek mi? ne zaman müze yapacaksınız? Erdoğan duysun, 15 yıldır içim yanıyor” diye konuştu.

Sivri’nin gösterdiği tepki üzerine tekrar kürsüye çıkan Günay, önce Alevi kadının tepkisini alkışladı. Ardından Madımak’ın Temmuz 2009’dan önce müzeye dönüştürüleceği sözünü verdi.

Günay, şöyle konuştu: “15 yıl geçti olayın üzerinden pek çok hükümet geçti. Burada et pişirip yenmesinden iğrendiğimi ben de söyledim, Meclis tutanaklarında var. O günden bu güne düğmeye basıldı. Bu sorunu Temmuz 2009’dan önce ortadan kaldıracağımı söyledim ve kaldıracağım.

Konuşmasından sonra Yeter Sivri’nin yanına giderek kucaklayan Günay, tepkiyi anlayışla karşıladığını söyledi.

Günay, “Madımak’ta evlatlarını kaybeden insanlar varsa bu acının unutulması mümkün değil. O açıdan anlayışla karşıladım” dedi.

NTV - 23 Aralık 2008 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.