Bakan Çelik: Açılımlar istismar ediliyor

Bakan Çelik: Açılımlar istismar ediliyor

Bakan Çelik: Açılımlar istismar ediliyorDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı çerçevesinde ‘kuşatıcı...

A+A-

Bakan Çelik: Açılımlar istismar ediliyorBakan Çelik: Açılımlar istismar ediliyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı çerçevesinde ‘kuşatıcı ve sonuç alınabilir bir konsept içinde’ sorunu anlamaya ve aşmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Yüzyılları aşan sorunların bırakın ortadan kaldırılmasını, gerçekte ne olduklarının belirlenmesi konusunda bile şimdiye değin gerçekleştirilmiş kayda değer bir girişimden söz etmek zordur" dedi.

Alevi Çalıştayı’nın 4’üncüsü Ankara Swissotel’de Devlet Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Sivil Toplum Kuruluşları ve bir çok toplumsal inisiyatiflerin katılımıyla yapıldı.

Çalıştayın açılış oturumda konuşan Çelik, hükümetin gerçekleştirdiği açılımların bazı kesimler tarafından istismar edildiğini iddia ederek, "Bu kadar özenle ve üzerine titreyerek sürdürdüğümüz açılımları istismar edenleri, istismarda istikbal arayanları vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyorum" dedi.

Çelik, Alevi Çalıştayı çerçevesinde ‘kuşatıcı ve sonuç alınabilir bir konsept içinde’ sorunu anlamaya ve aşmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Yüzyılları aşan sorunların bırakın ortadan kaldırılmasını, gerçekte ne olduklarının belirlenmesi konusunda bile şimdiye değin gerçekleştirilmiş kayda değer bir girişimden söz etmek zordur. Bugüne değin taltif, bahşiş ve idare-i maslahatçılıklarla geçiştirilen sorunların bugün devasa boyutlara ulaşan maliyeti karşısında; özgürlükçü, demokrat ve insan haklarına dayalı bir siyasi iradenin yapması gereken öncelikle bu sorunlu alanlara yönelmek ve ihmalkârlıkları ortadan kaldırmaktır. Esasen demokratik açılım sürecinde yapmaya çalıştığımız da budur" değerlendirmesinde bulundu.

-"SORUNLAR BAŞTAN SAVMA ELE ALINMAMALI"-

Çelik, Alevi temsil grupları olmak üzere, konunun belli başlı taraftarıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: "Ancak bin yılı aşan sorunların üstünkörü bir geçiştirmeyle, baştan savma bir ilgiyle ele alınmasına da razı olmamak gerekir. Sorunları çözmek istiyoruz; anlamak ve üstesinden gelmek istiyoruz. Üzüm yemek isteyenlerle bağcıyı dövmek isteyenler arasındaki farkı biliyoruz. Niyetimiz samimi, attığımız adımlar tarihidir. Alevilerin dile getirdikleri sorunlara akademik düzeyde ilgi duyan bilim adamlarımızla da buluşmayı ihmal etmedik. Aynı şekilde ilahiyat alanından katılan bilim adamlarımız da sorunun dinsel, tarihsel ve kültürel sınırlarına yönelik olarak birtakım önerilerde bulundular.

-"AMACIMIZ SORUNLARLA SINIRLI DEĞİLDİR"-

Bu çalıştaylardaki temel amacımız Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını tespit etmekle sınırlı değildir. Hiç kuşkusuz sorunların tespiti de bir hayli önemlidir. Esasen bilgi temelinde oluşmayan analizlerle, sağlıklı ve objektif bir veriden beslenmeyen yaklaşımlarla çözüm arayışlarında kalıcı ve tatminkâr bir sonuca ulaşabilmek mümkün değildir. Çalıştaylar aracılığıyla bilgi dünyamızı derinleştiriyoruz, muhataplar arasındaki diyalog sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Ancak bütün bunlarla yetinmeksizin mevcut sorunları ortadan kaldırmak üzere,"neler yapabiliriz?" sorusuna da cevap arıyoruz. Başından beri demokratik mekanizmaları harekete geçirmekten yanayız, mevcut teamülleri vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde okumaktan çekinmiyoruz. Eşit vatandaşlığın peşindeyiz."

MİLLİYET - ANKA - 30 Eylül 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.