Bakan Çelik: Alevilere oy versin diye hizmet etmiyoruz

Bakan Çelik: Alevilere oy versin diye hizmet etmiyoruz

Bakan Çelik: Alevilere oy versin diye hizmet etmiyoruzDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorunu konusunda geçmiş yıllarda ''birilerinin''...

A+A-

Bakan Çelik: Alevilere oy versin diye hizmet etmiyoruzBakan Çelik: Alevilere oy versin diye hizmet etmiyoruz

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi sorunu konusunda geçmiş yıllarda ''birilerinin'' seçime yönelik bazı ufak tefek yatırımlar yaparak, Alevilerin gönlünü almaya çalıştığını belirterek, ''Bizim böyle bir derdimiz yok. Aleviler ille de bize oy versinler diye bir mücadele içinde değiliz. Tabii ki verseler çok iyi olur, ama bunun için bu hizmeti yapmıyoruz'' dedi.
 
Bakan Çelik AK Parti İzmir İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, yoğun bir programı icra etmek için İzmir'de bulunduğunu söyledi.

''Türkiye'nin kronik sorunları olduğunu biliyoruz, bu sorunlardan ikisinin koordinasyonundan sorumlu olan bir bakan olarak bugün buradayız. Bu sorunlardan biri dezavantajlı grupların başında gelen Roman kardeşlerimiz'' diyen Bakan Çelik, Romanların çok sağlıksız şartlarda, toplumdan dışlanmış bir düzeyde yaşamlarını sürdürdüklerini vurguladı.

Bakan Çelik, bugüne kadar hiçbir hükümet tarafından dikkate alınmayan bu tablonun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gündeme alındığını ve çözüm için çaba sarf edilen bir konu haline geldiğini bildirdi.

İkinci konunun da Alevi vatandaşların sorunları olduğunu anlatan Bakan Çelik, bu sorunun çözümüyle ilgili neler yapılabileceğine dair düzenlenen bir buçuk yıllık çalıştayın sonuçlarının tamamladığını, rapora dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili 30 yılı aşkın süredir bekleyen yasayı yürürlüğe koyduklarını ve bunun camiada büyük memnuniyet oluşturduğunu dile getirdi.

ALEVİ ÇALIŞTAYI

Bakan Faruk Çelik, Alevi Çalıştayına dair fikir ayrılıklarının olup olmadığı yönündeki soruya, büyük fikir ayrılıklarının olmadığını, olayları izlemeyenler, takip etmeyenler, olayların içinde olmayanlar ve olaylara ideolojik bakanların, olaylara ''AK Parti niye yapıyor?'' şeklinde bakanların çıkardığı bir sorun olabileceğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

''Ama bizim çalışmamıza katılanların tamamı ne gibi samimi duruş sergilediğimizi ve çözüm konusunda nasıl bir irade ortaya koyduğumuzu biliyorlar. Bu kadar bin 300 yıllık bir sorunun çözümü konusunu biz niye gündeme getirelim? Geçmiş yıllarda birileri seçime yönelik bazı ufak tefek yatırımlar yaparak, Alevilerin gönlünü almaya çalışmış. Biz bu yolu deneyebilirdik. Bizim böyle bir derdimiz yok. Aleviler ille de bize oy versinler diye bir mücadele içinde değiliz. Tabii ki verseler çok iyi olur, ama bunun için bu hizmeti yapmıyoruz. İlle de oy versinler diye vatandaşa hizmet yapılmaz. Bu ayrımcı anlayışı, oy verene hizmet, oy vermeyene götürmeme anlayışını biz çöpe attık, 8 yıl önce. Oy verene de vermeyene de hizmet götürüyoruz.

Bu anlamda da bunların çözülmesi gerekiyor. Çözümü için de sorunun samimiyetle tespiti gerekiyor. Maddeler olarak bilinen sorunları bütün tarafların ortaklaşa bir araya gelip hukuk devletinde nasıl çözüme kavuşturulacağı konusunda çok güzel çözüm önerileri ortaya çıktı. Bu çalıştaylara katılmamayı uygun bulanların itirazı olacaktır. Bu tür önemli konularda yüzde 100 bir mutabakat kimse beklemiyor. Doğru da değildir zaten. Ama aslolan bu çalışmayı yürüten bizlerin karşısında kimlerin ne söyleyip söyleyemediği çok önemlidir. Bugüne kadar 'yanlış yapıyorsunuz' diyen, bunu bizim karşımızda kanıtlayan arkadaş görmedim.''

Bakan Çelik daha sonra AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen basına kapalı toplantıda Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

Zaman - AA - 29.01.2011

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.