Bakan Çelik: Madımak için fikir birliği oluştu

Bakan Çelik: Madımak için fikir birliği oluştu

Bakan Çelik: Madımak için fikir birliği oluştuDevlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı’na verilen arada sanatçı...

A+A-

Bakan Çelik: Madımak için fikir birliği oluştuBakan Çelik: Madımak için fikir birliği oluştu

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı’na verilen arada sanatçı Arif Sağ’la sohbet etti. fotoğraf: MUSTAFA ÖZDEMİR / aa

ANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevi Çalıştayı’nda ‘Madımak’ın yeni bir kin ve nefret yerini çağrıştırmayacak şekilde yeniden dizayn edilmesi konusunda fikir birliği oluştuğunu’ söyledi.

Çelik, ANKARA Kızılcahamam’da düzenlenen 7. ve son Alevi Çalıştayı’na verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalıştayın sabah oturumunda Madımak Oteli’nin gündem maddesi olarak ele alındığını belirten Çelik, otelin müze, anıt, kültür merkezi ve park olması konusunda farklı görüşler ortaya atıldığını söyledi. Çelik, Madımak’ta yaşanan acı olayların tüm milleti üzdüğünü, ne Sünnilerin ne Alevilerin direkt dahli olmadığı, olayın bir provokasyon şeklinde gerçekleştiği, olayı artık çok da kurcalamaya gerek olmadığı konusunda ortak bir görüş oluştuğunu ifade etti.

Madımak’ın yeni bir kin ve nefret yerini çağrıştırmayacak şekilde yeniden dizayn edilmesi konusunda fikir birliği oluştu” diyen Çelik, yerel yetkililer, hükümet ve mağdur yakınlarının da katılımıyla konunun teknik olarak değerlendirileceğini dile getirdi.

Hacı Bektaş Dergâhı’nın müze olmaktan çıkarılarak bazı vakıflara verileceği, bunun da tekke ve zaviyeler kanununa aykırı olduğu yönünde haberler çıktı. “Dergâh konusunda bir tasarrufunuz olacak mı?” sorusu üzerine Çelik, konunun gündeme gelmesi halinde hukuki boyutun değerlendirileceğini söyledi.

KAYNAK : Radikal - 30 Ocak 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.