Bakan Çelik suyu bulandırıyor

Bakan Çelik suyu bulandırıyor

Bakan Çelik suyu bulandırıyor  ABF Genel Başkanı BALKIZ : "Davamızın peşindeyiz, taleplerimizin arkasındayız" "Aceleciyiz. Çünkü...

A+A-

Bakan Çelik suyu bulandırıyorBakan Çelik suyu bulandırıyor 

ABF Genel Başkanı BALKIZ : "Davamızın peşindeyiz, taleplerimizin arkasındayız" "Aceleciyiz. Çünkü yüz yıllardır bekleye bekleye mecalimiz kalmadı. Artık yeter"

ANKARA (30.09.2009)- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerin 8 Kasım'da İstanbul'da yapacağı mitinge karşı çıktı. Alevilerin demokratik taleplerini kitlesel bir şekilde dile getirmesinden rahatsız olan Bakan Çelik, Alevilerin siyaset yapmamasını istedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), yüz bin Alevi'nin katıldığı 9 Kasım 2008 Ankara mitinginin yıl dönümünde bu kez İstanbul'da miting düzenleyecek. 8 Kasım'da Kadıköy'de buluşacak. Alevilerin örgütlülüğünden korkan AKP, saldırılara başladı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerin miting yapmasını istemediğini söyledi.

Çelik, gazetecilerin soruları üzerine Alevi çalıştaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmaları aralık ayı itibarıyla tamamlamayı düşündüklerini söyleyen Çelik, 7 çalıştaydan çıkacak sonuçların Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini belirtti, böylece sonuca gidileceğini ileri sürdü.

Bakan Çelik, “Bu çok gerilere uzanan bir olay. 1400-1500 yıllık bir ihtilaftan bahsediyoruz. Bunun bir an önce, haftada, ay içinde çözümü gibi bir yaklaşımı, aceleciliği doğru bulmuyoruz. Olayların mitinglerle siyasi boyut kazanmasıyla da ilgisi yok. Kazanmasını da doğru bulmayız. Amaç sorun çözmektir, yoksa suyu bulandırmak değil.” ifadesini kullandı.

Balkız: Sorunlar siyasetle çözülecek

Bakan Çelik'in açıklamalarını gazetemize değerlendiren Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin taleplerinin siyasi talepler olduğunu, bu açıdan Çelik'in söylediğinin doğru olduğunu belirtti. Alevilerin sorunlarını siyasetin çözeceğine vurgu yaptı.

Hükümetin Alevi Çalıştayı'nı hatırlatan Balkız, taleplerinin kabul edilmesi için çalıştaylara gerek olmadığını söyledi. Zorunlu din dersini örnek gösterdi ve bu sorun için Hükümetin, mahkeme kararlarına uymasının yeterli olacağını kaydetti.

Bekleyecek mecalimiz kalmadı

Davamızın peşindeyiz, taleplerimizin arkasındayız” diyen Ali Balkız, 8 Kasım'da Kadıköy'de düzenleyecekleri mitingde taleplerini bir kez daha dile getireceklerini, seslerini devlete güçlü bir şekilde duyuracaklarını söyledi. Balkız, Bakan Çelik'in “aceleciliği doğru bulmuyoruz” sözlerine ilişkin de “Aceleciyiz. Çünkü yüz yıllardır bekleye bekleye mecalimiz kalmadı. Artık yeter” dedi.
 
ATILIM - 30 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.