Bakan Çelik'le Madımak buluşması

Bakan Çelik'le Madımak buluşması

Bakan Çelik'le Madımak buluşmasıANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas katliamında çocuklarını, yakınlarını yitiren ve katliamdan...

A+A-

Bakan Çelik'le Madımak buluşmasıBakan Çelik'le Madımak buluşması

ANKARA - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sivas katliamında çocuklarını, yakınlarını yitiren ve katliamdan sağ olarak kurtulanlarla yemekte buluşmak istiyor. Ancak, aileler “yemek değil, toplantı olsun” görüşünde.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş’ü arayarak, Madımak Oteli’nde çocuklarını yitirmiş ve katlimdan sağ olarak kurtulanlarla yemek yeme isteğini ileten Bakan Çelik, bunun için bir otelde rezervasyon yaptırdı. Çelik, Perşembe günü için düşündüğü yemekte, Alevi Açılımı sonrası, Madımak Oteli ile ilgili ailelerin ve katliamdan kurtulanların fikirlerinin almak istediğini ifade etti. Fevzi Gümüş, Çelik’in davetini doğrulayarak, “Ancak aileler, yemek olmasını istemediler. Yemekli bir toplantı yerine, daha sakin bir toplantı istedik; bakandan cevap bekliyoruz. Swiss Otel değil, daha mazbut bir otel olmasını istedik” dedi. Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize Madımak Oteli konusunda çalıştaydan çıkan sonuçları anlatarak, bizim  fikrini alacaklar. Oy birliği ile karar aldık, biz Madımak’ın müze olmasını istiyoruz. Bunu Sayın Bakana sunacağız.”

Sözcü: Dalga geçmek gibi

Seçilen sözcünün, Madımak katliamı sırasında “öldü” diye morga kaldırılan ancak 24 saat sonra sağ olduğu anlaşılan tiyatro yazarı Serdar Doğan olduğu öğrenildi. Serdar Doğan, “Yedi tane çalıştay yapılıp, muğlak ifadelerle dolu bir rapor hazırladıktan ve Madımak’ın yerine park yapılacağını açıkladıktan sonra ailelerin isteklerini sormak biraz dalga geçmektir bana göre” diye konuştu.

Behzat MİSER / Radikal - 10.02.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.