Bakan davetiyesini geri alacak

Bakan davetiyesini geri alacak

Bakan davetiyesini geri alacakAlevi Çalıştayı'na davet edilen Ökkeş Şendiller, AKP'lileri de ayağa kaldırdı. Bakan Çelik, davetiyeyi...

A+A-

Bakan davetiyesini geri alacakBakan davetiyesini geri alacak

Alevi Çalıştayı'na davet edilen Ökkeş Şendiller, AKP'lileri de ayağa kaldırdı. Bakan Çelik, davetiyeyi iptal etti.

ANKARA- Alevi Çalıştay'ına devet edilen Ökkeş Şendiler AKP'nin alevi kökenli milletvekilleri arasında kriz çıkartı. AKP İstanbul milletvekili İbrahim Yiğit, TBMM kulisinde Diyanet'ten sorumlu devlet bakanı Faruk Çelik’e şikaletçi oldu. Bakan Şendiller'in davetiyetisini iptal etti.

İbrahim Yiğit, bakan Çelik'e “Biz bir katille aynı masada oturmayız. Bütün arkadaşlarımm aynı görüşte. Şenldiller’i nasıl çağırırsınız? Bir numaralı sanık değil mi? İlk bombayı atan insan olarak bilinmiyor mu? Biz Çalıştayı protesto ederiz. Hiç birimiz gelmeyeceğiz” dedi.

Bakan Çelik, Şendiller'in Çalıştaya davetinden sonradan haberi olduğunu kendisinin çağırmadığını belirterek, “Ben 16 kişiyi arayıp davet ettim. Bunlar da sizlersiniz. Bürokratların hazırladığı listede varmış. Ama ben hemen devreye girip bu gece onun davetiyesini geri çekeceğim. Haklısınız “ dedi.

Yiğit, gerekirse başbakana bu durumu anlatıp şikayetçi olacağını ve basın toplantısı düzenleyip eleştirilerini dile getireceğini belirtmesi üzerine de bakan Çelik, “gerek yok ben gereğini yapıyorum” diyerek olası krizi önledi.

İNTERNETHABER - 14 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.