Bakan Günay: Asıl benim ruhum incindi

Bakan Günay: Asıl benim ruhum incindi

Bakan Günay: Asıl benim ruhum incindiKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aradı. Dünkü ’Madımak Oteli’nin önünde...

A+A-

Bakan Günay: Asıl benim ruhum incindiBakan Günay: Asıl benim ruhum incindi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aradı. Dünkü ’Madımak Oteli’nin önünde buluşacağız’ yazısından ötürü Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Av. Fevzi Gümüş’ün "(...Otel binasının kebap salonu olarak hizmet vemesini onaylayan bu tutum Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Madımak Oteli’nin kamulaştırılması için yeterli bütçeye sahip değilim demesi de en az Madımak katliamı kadar canımızı yakmış, ruhumuzu incitmiştir" demesine alınmış. Cevaben diyor ki:

"Madımak konusunu bundan bir süre önce gündeme getiren benim. Sorarım SHP, CHP ve DSP’li arkadaşlarımız ne yaptı 1993’den beri?.. Fikri Sağlar, Ercan Karakaş, İsmail Cem, Timuçin Savaş, İstemihan Talay ve Suat Çağlayan, Kültür Bakanlıklarında bulundular. Niye kamulaştırmadılar? RP ve ANAP’lı iki arkadaşımızın (Agah Oktay Güner ve İsmail Kahraman) dışında, neredeyse 10 yıldan fazla görevde bulundular. Bunlar görülmezden gelinerek bana böyle eleştiri yöneltmek insafsızlıktır. Asıl benim içim incindi. Madımak’ta kebapçı olması Türkiye’nin utancıdır, diyen zaten benim. Tartışma ondan sonra başlamadı mı? Sadece ’uygun kaynağımız yok’ dedim, fırtınalar çıkarıldı. 14-15 milyon lira istenen bir binayı kamulaştırmak hemen öyle kolay değildir. Ama merak edilmesin bu işi zaman içinde muhtemelen bir yıl içinde halledeceğim."

Günay, Ankara’da da güzel işler yaptıklarını, TCDD’nin arkasındaki 10 bin metrekarelik alanı (eski Cer atölyesi) Ankara Çağdaş Sanatlar Müzesi ve etkinlik alanı haline getirdiklerini, bunun bitirilmesi için Başbakan’ın da takipçi olduğunu söyledi.

Yalçın BAYER 

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy91334 = 'ybayer' + '@';

addy91334 = addy91334 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text91334 = 'ybayer' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

91334 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 23 Haziran 2008

İLGİLİ HABER :

Yalçın BAYER : Madımak Oteli'nin önünde buluşacağız

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.