Bakan Günay Heykel açılışında

Bakan Günay Heykel açılışında

Bakan Günay Heykel açılışında KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, ÇORUM'DAKültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,...

A+A-

Bakan Günay Heykel açılışındaBakan Günay Heykel açılışında

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, ÇORUM'DA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür Bakanlığı ile Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa yaptırılan Hacı Bektaşi Veli Heykeli'nin açılışı için Çorum'a geldi.

Heykeltıraş Uğur Özşengül, tarafından yapılan Hacı Bektaşi Veli Heykeli, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili Derviş Günday, Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Bölük, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaşi Veli Dergâhı postnişini Veliyeddin Ulusoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta, Bakan Ertuğrul Günay, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Osman Eğri, Belediye Başkanı Turan Atlamaz birer konuşma yaptı.

Bakan Ertuğrul Günay, konuşmasında halkın kardeşlik içerisinde yaşamak zorunda olduğunu belirterek, "Bu kin, nefret ve kardeş kavgası niye, Türkiye'nin kardeşliğe ve huzura ihtiyacı var." dedi.

Erzincan'da hain terör örgütü PKK'nın döşediği mayının uzaktan kumanda ile patlatılarak 9 askerin şehit edilmesinden büyük üzüntü ve acı duyduğunu ifade eden Bakan Günay, "Bu nefret, kin niye? Bize neler oluyor? Kardeş kavgasını niçin yapıyoruz. Dün vatan uğruna şehit olanların Alevi, Sünni, Türk, Kürt ya da Çerkez olduğunu hiç kimse bilmiyordu, hepsi bir vasıtanın içindelerdi, ancak Hacı Bektaşi Veli'nin yurt yaptığı bu vatan topraklarını, bugün kahraman askerlerimiz kanlarıyla vatan yapmaya devam ediyorlar. Hepimiz bu mehmetçiklerin haince uçurulan kamyonun içinde olduğu gibi birlikteyiz. Kardeş kavgası ile birbirimizin canını yakmayalım. Teröre prim vermeyelim. Huzur ve mutluluk içerisinde yaşayalım." diye konuştu.

Türkiye'nin Edirne'den Kars'a, Kars'tan Antalya'ya, İstanbul'dan Hakkâri'ye aynı vatan toprakları olduğunu ve tek amacın kardeşlik ve demokrasi içerisinde yaşamak olması gerektiğini ifade eden Günay, "Ecdatlarımız bu vatanı bize kardeşçe yaşamak için miras bırakmış ve bizler bugünde bu mirasa sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Hacı Bektaşi Veli Heykeli, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Durmuş Aslan, heykelin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

CHA - 12.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.