"Bakan Günay Özür Dilesin"

"Bakan Günay Özür Dilesin"

"Bakan Günay Özür Dilesin"Haber Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Altın...

A+A-

"Bakan Günay Özür Dilesin""Bakan Günay Özür Dilesin"

Haber Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “Altın Eller Kültür Sanat Festivali”ni izleyen TRT Muhabiri Ercan Demir"i azarladığını ifade ederek, Bakanın Demir’den özür dilemesini istedi. Yılbaşı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğunda oturan bir kişi en basit nezaket kuralını dahi ihlal etti. Bu durum Hükümet üyelerinin TRT’ye ve TRT mensuplarını bakışını ortaya koyması açısından da düşündürücü” dedi.

Yılbaşı, Bakan Günay"ı bakanlığın adına yakışır bir şekilde davranmaya davet ettiklerini ifade ederek, “Günay, Anayasa"nın 133"üncü maddesini okumalıdır. Orada TRT’nin özerk bir kamu yayın kurumu olduğu yazar. Bunun anlamı, TRT"nin haber akışını belirlemek, günlük haber takiplerine karar vermek Kültür ve Turizm Bakanının işi olmadığı gibi, Hükümetteki hiçbir bakanın hatta başbakanın bile işe değildir. Günay bundan sonra bizim için Kültür Bakanı değil Kültürsüz Bakandır” diye konuştu.

TRT’CİLER MEMUR DEĞİL

AKP Hükümeti ile TRT yönetimi arasında kapalı kapılar ardında yaşanan çarpık, yanlış ve hukuksuz ilişkinin bu kez kameraların önünde olduğunu ifade eden Yılbaşı, TRT muhabirine ‘TRT bizim borazanımızdır, TRT emekçileri de benim memurumdur’ diyen Bakanın tam olarak ne demek istediğini açıklamasını istedi.

EZİLENLER DE EKRANA ÇIKMALI

TRT’yi propaganda aracı, TRT çalışanlarını ise emir eri gibi görenlerin böyle bir tablo yarattığını belirten Yılbaşı, şunları kaydetti: “Ancak bilinmelidir ki TRT emekçileri eskisi gibi örgütsüz değildir. Onların haklarını savunun bir örgütleri vardır. Herkes kendi yetki ve sorumluluk alanının bilmelidir. TRT"ye sorulacak bir hesap varsa bu da ezilenlerin, yoksulların, ayrımcılığa uğrayanların neden o ekranlarda ve mikrofonlarda kendilerine yer bulamadığıdır. Ve bu soruların muhatabı da TRT muhabiri değil, AKP iktidarının atadığı TRT yöneticileridir.”

Yılbaşı, Bakan Günay’a hitaben, ”Sayın Günay, TRT muhabiri sizin memurunuz değil. Kaldı ki hiçbir yöneticinin memuruna bu şekilde davranmaya hakkı yoktur. Siz muhabir arkadaşımızdan özür dileyene kadar bizim için ‘kültürsüz’ bakan olarak kalacaksınız ve kamuoyu da sizi böyle hatırlayacak” dedi.

ÖZLEM ZORCAN ANKARA
BİRGÜN - 28 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.