Bakan Günay'dan Madımak açıklamaları

Bakan Günay'dan Madımak açıklamaları

Bakan Günay'dan Madımak açıklamalarıHEP AYNI NAKARAT... YAPACAĞIZDIR, EDECEĞİZDİR..."Fransa Türkiye Mevsimi''nin açılışı...

A+A-

Bakan Günay'dan Madımak açıklamalarıBakan Günay'dan Madımak açıklamaları

HEP AYNI NAKARAT... YAPACAĞIZDIR, EDECEĞİZDİR...

"Fransa Türkiye Mevsimi''nin açılışı nedeniyle Paris'te bulunan Günay, Sivas olaylarının 16. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas olaylarına ilişkin, ''Bu yıl, geçmişin ihmalini ve duyarsızlığını aşarak, insanların yanarak öldüğü yerde 'kebapçı' işletilmesinin ayıbından gecikmiş de olsa kurtulduk. Yakın gelecekte gereken öteki düzenlemeleri de mutlaka yapacağız'' dedi.

Günay, mesajında şunları kaydetti:

"2 Temmuz 1993'te Sivas'ta herkesin gözü önünde yaşanan vahşeti, bu yıl dönümü vesilesiyle yeniden ve bütün içtenliğimle lanetliyorum. Bu vahşet ortamında, devletin gözü önünde ve görülmedik ihmaliyle yitirdiğimiz yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sonsuz sabır dileklerimi yineliyorum.

16 yıldan bu yana bu utanç verici olayı aklımızdan çıkarmamızı engelleyecek ve yitirdiğimiz canları ölümsüzleştirecek bir anıtsal düzenlemenin yapılmamış olması, ortak üzüntümüzdür. Bu yıl, geçmişin ihmalini ve duyarsızlığını aşarak, insanların yanarak öldüğü yerde 'kebapçı' işletilmesinin ayıbından gecikmiş de olsa kurtulduk. Yakın gelecekte gereken öteki düzenlemeleri de mutlaka yapacağız.

Milletimizin Bingöl'de, Sivas'ta, Başbağlar'da ve benzeri yerlerde yaşadığı acıları bir daha yaşamamasını bütün kalbimle diliyorum.''

HABERAKTÜEL - 01 Temmuz 2009, Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.