Bakan Günay'dan yeni inciler!

Bakan Günay'dan yeni inciler!

'Alevi örgütlerinin Hacıbektaş'ı verin teklifi saçmalık''Hacıbektaş Müzesi'ni Alevi vakıflarına verin'...

A+A-

Bakan Günay'dan yeni inciler !'Alevi örgütlerinin Hacıbektaş'ı verin teklifi saçmalık'

'Hacıbektaş Müzesi'ni Alevi vakıflarına verin' talebi Günay'ı kızdırdı: O zaman Mevlana Müzesi'ni de Mevlevilere teslim edelim. Saçmalamasınlar

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacıbektaş Müzesi’nin Alevi vakıflarına veya Hacıbektaş Belediyesi’ne devredilmesini isteyen Alevi örgütü temsilcilerini “Saçmalamasınlar. Bazıları, işi yokuşa sürme konusunda özel gayret gösteriyorlar” diye eleştirdi. Madımak Oteli’nin ‘fahiş fiyat’la satılmak istendiğini belirten Günay, “Ne devleti soydurmaya niyetim var, ne de kendimi enayi yerine koydurmaya. Mülk sahibi nasıl olsa fiyat indirecek” dedi.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Günay, önceki gün yapılan Alevi Çalıştayı’nda Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği, Karacaahmet Sultan Dergahı, Hacı Bektaş Anadolu Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hubyar Sultan Derneği, Alevi Kültür Derneği’nin gündeme getirdiği Hacıbektaş Müzesi’nin Alevi örgütlerine veya Hacıbektaş Belediyesi’ne verilmesi isteğine sert tepki gösterdi: “O zaman Mevlana Müzesi’ni de Mevlevilere terk edelim; Sümela’yı da Hıristiyanlara, Noel Baba’yı da Ortodokslara terk edelim... Biz laik bir devletiz; laik devlet olarak bütün bu eski mabetler, dergâhlar, ören yerlerini hepsinin hizmetini yapıyoruz. Mevlana, Hacı Bektaş, Hacı Bayram, Sümela, Ayasofya, Efes, Bergama gibi birbirinden değerli eserlerin hepsi bizim. Saçmalamasınlar... Bazıları, sürekli işi yokuşa sürme konusunda özel bir gayret gösteriyorlar. Biraz siyaset yapıyorlar.”

Günay, Madımak Oteli konusundaysa şunları söyledi: “Madımak Oteli konusunda kararlılığım devam ediyor. Mülk sahibi fahiş fiyatla satmaya kalktı orayı. Bekliyoruz, fahiş fiyatla orayı satamayacağını görüp, sanıyorum gelip bizimle anlaşacaktır. Biz Bakanlık olarak, o lokantanın olduğu katı kiralama ve orada anı evi yapma konusunda kararlıyız.”

Günay, Alevi Çalıştayı’nda ‘bir kısmını karşılayalım’ önerisi geldiğindeyse şöyle dedi: “Şimdiye kadar bu konuda hiçbir somut adım görmedik. Basını gördüklerinde bu tür açıklamalar yapıyorlar. Geçen sene CHP alıyordu orayı; hiçbir somut gelişme olmadı. Böyle zaman zaman ‘Para lazımsa biz verelim’ falan diyorlar. Ben, mülk sahibi makul fiyatla verdiği zaman alıyorum zaten. Kimsenin rant açgözlülüğüne alet olmayacağız. Ne devleti soydurmaya niyetim var, ne de kendimi veya bir başkasını enayi yerine koydurmaya.”

RADİKAL - BEHZAT MİSER - 06.06.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.