Bakan konuştu : Bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil!

Bakan konuştu : Bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil!

Bakan konuştu : Bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil! Erzincan'da kahvaltıda Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yıldırım, 'İlla siyaset...

A+A-

Bakan konuştu : Bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil!Bakan konuştu : Bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil!

Erzincan'da kahvaltıda Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yıldırım, 'İlla siyaset yapacaksak, bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil, Hazreti Ali siyaseti olur." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Bu vatan için genç, yaşlı, kadın erkek, el ele, kol kola birlikte mücadele ettik. Çanakkale'de 100 bin şehit verdik' dedi.

Yıldırım, gezi ve incelemelerde bulunmak için geldiği memleketi Erzincan'da ziyaretlerine devam etti. Erzincan Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda Alevi vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, yaptıkları toplantının siyaset için değil, bir arada olmak ve özlem gidermek amacıyla yapıldığını belirtti.

Yapılan etkinliği 'bir dost meclisi' olarak nitelendiren Bakan Yıldırım, 'İlla siyaset yapacaksak, bizim siyasetimiz Muaviye siyaseti değil, Hazreti Ali siyaseti olur. Bizim kim olduğumuzu başkalarının anlatmasına gerek yok. Biz, birbirimizi bu topraklarda bin yıl boyunca nasıl anlayıp, nasıl birlikte yaşadıysak şimdi de aynı şekilde yaşıyoruz' diye konuştu.

Tarih boyunca Anadolu'da birçok olayın yaşandığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

'Hızır Paşalar, Şeyh Bedrettinler ve Nesimiler geldi geçti. Ancak gönüllerde taht kuranlar zalimler değil, Hacı Bektaşlar, Ahi Evranlar oldu, Pir Sultanlar oldu. Hazreti Peygamber ve Hazreti Ali'nin adını gönüllerinde yan yana yazanlar var. Bu toprakların nasıl vatan olduğunu hepimiz biliyoruz. Çanakkale'de bunu yaptık, Sakarya'da biz bunu yaptık. 7 cephede düşmana karşı birlikte istiklal mücadelesini verdik ve bu toprakları kendimize vatan ilan ettik. Bugün de istikbal, gelecek mücadelemizde aynı çalışmayı birlikte yapıyoruz.'

Bugün Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümünün de kutlandığını anımsatan Bakan Yıldırım, 'Bu vatan için genç yaşlı, kadın erkek, el ele, kol kola birlikte mücadele ettik. Çanakkale'de 100 bin şehit verdik. Bu ülkeyi bize vatan yapan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun' dedi.

Toplantıya katılanlar adına konuşan Alevi dedesi Ahmet Uğurlu ise Alevilerin şimdiye kadar gelen hükümetler tarafından hep ihmal edildiğini ileri sürdü. Uğurlu, 'Büyüklerimizin bu yemekli toplantıyı tertip etmesi, fikirlerimize başvurması, birlik ve beraberliğin sağlanması bizleri gerçekten memnun etmiştir. Bu etkinliğe katılanlara ve başta bakanımız olmak üzere herkese saygılarımı sunuyorum' diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Ahmet Uğurlu, Alevi ve Sünniler arasındaki birlikteliği anlatan bir şiir okudu.

HABERBU.COM - AA - 18 Mart 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.