Bakan Madımak'ta ölenlerin aileleriyle görüştü

Bakan Madımak'ta ölenlerin aileleriyle görüştü

Bakan Madımak'ta ölenlerin aileleriyle görüştü Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Alevi vatandaşların...

A+A-

Bakan Madımak'ta ölenlerin aileleriyle görüştü Bakan Madımak'ta ölenlerin aileleriyle görüştü

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Alevi vatandaşların yakınları ile bir araya geldi.

Çelik, Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Alevi vatandaşların ailelerinin, otelin müze olması yönünde görüş beyan ettiğini belirterek, "Biz de onları saygıyla dinledik. Kendi yaptığımız çalışmaları onlarla paylaştık. Verimli bir diyalog ortamı, verimli bir görüşme oldu" dedi.

Çelik, Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Alevi vatandaşların aileleriyle Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi'nde yaptığı görüşmenin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Alevi çalıştaylarında gündeme gelen konuları ele almaya Madımak Oteli'nin durumundan başladıklarını belirten Bakan Çelik, bu konudaki görüşmelere, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerinden başlamayı uygun gördüklerini söyledi.

Haberin Videosu >>>

Ailelerin taleplerini aldıklarını dile getiren Faruk Çelik, yeni bir toplumsal huzursuzluğa fırsat vermeyecek şekilde çözümü birlikte sağlamak konusunda irade oluştuğunu kaydetti.

Bakan Çelik,"Ailelerin Madımak'ın müze olması konusunda görüş beyan etti. Biz de onları saygıyla dinledik. Kendi yaptığımız çalışmaları onlarla paylaştık. Verimli bir diyalog ortamı, verimli bir görüşme oldu" diye konuştu. Madımak'ın yıkılarak yerine park yapılması yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine Çelik, bu konuda farklı görüşler olduğunu, bugün ailelerin görüşlerini dinlediklerini, diğer görüşmelere devam edeceklerini söyledi.

Faruk Çelik, konunun hassasiyetine dikkati çekerek, "işi reklamize etmeden, ciddi ve samimi bir şekilde" yürütmek gerektiğini vurguladı.

Konuyu çözme yönündeki kararlılıklarını dile getiren Çelik, "Medyanın da bu konuda katkısını bekliyoruz. Konuyu sağa sola çekmenin bir anlamı yok. Herkesin görüşü ortada. Herkes görüşünü samimiyetle söylüyor, ama netice itibariyle toplumun huzuru, barışı, birliği her şeyin önündedir. Herkes de bu sürece katkı sağlamak durumundadır. Bizim için Madımak da dahil hiçbir konuda ön yargı söz konusu değildir. Biz ön raporu katılımcıların görüşü olarak takdim ettik. Konunun içeriğini en sağlıklı şekilde çözme gayretindeyiz. Herkesle görüşüyoruz, herkesle görüşeceğiz. Özellikle çalıştaylara katılanlar arasındaki sağlıklı diyalog ortamının, daha geniş kitlelerde yaygın hale gelmesi için hep beraber büyük bir çaba göstermemiz gerekir" dedi.

"Madımak'ta hayatını kaybedenlerin aileleriyle diyalog devam edecek mi?" sorusunu Çelik, "Tabii herkesle diyalog devam edecek. Mühim olan milli birliği güçlendirecek şekilde netice almak" diye yanıtladı.

Alevilerden açıklama

Görüşmeden sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül de bir açıklama yaptı.

Bülbül, "Gerek Sivas'ta yakınlarını kaybedenler gerek dernek yöneticileri olarak bizler, buradaki çalışmanın tarihi bir şey olduğunu, insanlık tarihine bir iz bırakmak ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için Madımak oteli'nin müze yapılması gerektiğini Sayın Bakan'a ifade ettik" dedi.

Bakan Çelik'in ise bu konudaki görüşmeleri sürdüreceklerini ve konuyu istişare edeceklerini bildirdiğini kaydeden Bülbül, görüşlerini bakanlığına ifade etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bülbül, öte yandan "Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Alevi köylerine cami yapılmaması, Alevi dergahlarının Alevi kurumlarının yönetim ve denetimine kavuşturulması ve cem evlerinin varlığının yasal güvenceye kavuşturulması için de yasal mücadelelerini sürdüreceklerini" dile getirdi.

CnnTurk.com - 11.02.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.