Bakan Soylu’ya: Sivas Katliamı sanıkları neden yaşadıkları Avrupa ülkelerinden istenmiyor?

Bakan Soylu’ya: Sivas Katliamı sanıkları neden yaşadıkları Avrupa ülkelerinden istenmiyor?

PİRHA - HDP Adana Milletvekili Hatimoğulları, İçişleri Bakanı Soylu'ya, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşadığı bilinen Sivas Katliamı sanıklarının neden istenmediğini ve insanlığa

A+A-

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesinden sorumlu failleri Meclis gündemine taşıdı. Hatimoğulları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis’ Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

“9 FİRARİ SANIK ALMANYA’DA YAŞIYOR”

Önergenin gerekçesinde katliamcı güruh tarafından haftalar öncesinden “katliam” çağrıları yapılmasına rağmen güvenlik güçlerince gerekli önlemlerin alınmadığını belirten Hatimoğulları, “Katliamın ardından ise adeta ‘adalet katliamı’ yaşanmıştır. Haklarında dava açılan sanıkların bir kısmı hiç bulunamamış, bu sanıkların bazılarının Sivas’tan hiç ayrılmadan yaşamlarına devam edebildikleri anlaşılmış, bir kısmı ise arama kararlarına rağmen yurt dışına çıkabilmiştir. Şu anda 9 firari sanık Almanya’da yaşamanı sürdürebilmektedir. Sivas Katliamının sanıklarından Ahmet Turan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaşı ve sağlık sorunları gerekçesiyle affedilmiştir. En sonunda dava zaman aşımından düşürülmüştür. Oysa insanlık suçunun zaman aşımı olamaz; 27 yıldır süren adalet arayışı/mücadelesi ancak bu insanlık suçunu işleyenlerin bir an önce yargılanması ve cezalandırılması ile sonuç alabilecektir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE İADESİ NEDEN İSTENMEMİŞTİR?”

Hatimoğulları, konuyla ilgili Bakan Soylu’ya şu soruları sordu:

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.