Bakan Yazıcıoğlu'ndan Alevi açıklaması

Bakan Yazıcıoğlu'ndan Alevi açıklaması

Bakan Yazıcıoğlu'ndan Alevi açıklamasıDevlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sıvas'taki Madımak Oteli'nde daha nezih bir ortam oluşturmayı...

A+A-

Bakan Yazıcıoğlu'ndan Alevi açıklamasıBakan Yazıcıoğlu'ndan Alevi açıklaması

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sıvas'taki Madımak Oteli'nde daha nezih bir ortam oluşturmayı hedeflediklerini belirterek ''Bunu da istismar konusu olmaktan çıkarırız'' dedi. Yazıcıoğlu, AKP'nin İstanbul'da Alevi Bektaşi Tekkesi kuracağına ilişkin bir bilgisinin olmadığını da belirtti. Yazıcıoğlu Alevilerin farklı talepleri konusunda ise ''Hepsinin ortak bir paydasını bulmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Ankara- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nca Sheraton Oteli'ndeki bir toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP'nin Alevi Bektaşi Tekkesi kuracağı iddiası

Bir gazetecinin, ''AKP'nin İstanbul'da Alevi Bektaşi Tekkesi kuracağına dair haberler bulunduğunu'' söylemesi üzerine Yazıcıoğlu, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu, ''Alevi sorununun çözümüne yönelik kararlı bir tablo sergiliyorsunuz. Alevilerin sorunlarının çözümü için onlarla bir araya geleceğinizi söylediniz. Bir kamp yapılacak. Bu kampta nasıl bir çalışma sergilenecek?'' sorusuna, ''Bunun yöntemi belli değil. Kamp diye bir şeyi ben telaffuz etmedim. Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi belirleyeceğiz. Ondan sonra bu kesimin ileri gelenleriyle elbette görüşmelerimiz olacak ama onun yöntemi ve üslubu hakkında henüz belirlenmiş bir şey yok'' yanıtını verdi.

Alevilerin talepleri

Görüşmelerin bağımsız bir moderatör başkanlığında olup olmayacağı sorusunu ise Yazıcıoğlu, ''Bilemiyorum. Her türlü alternatifi deneyip en uygununu bulacağız ve görüşmelerimizi yapacağız'' diye yanıtladı. Alevilerin farklı talepleri olduğu hatırlatılarak, nasıl bir orta yol bulunacağının sorulması üzerine Yazıcıoğlu, çok farklı talepler, anlayışlar ve algılayışlar olduğunu kaydederek, ''Hepsinin ortak bir paydasını bulmaya çalışacağız'' dedi.

Madımak Oteli'nin müze olması

Yazıcıoğlu, Madımak Oteli'ne ilişkin çalışmaların ne aşamada olduğu sorusunu da şöyle yanıtladı: ''Sıvas Valisi konuyu takip ediyor. O konuyu çözeceğiz. Orada daha nezih bir ortam oluşturmak hedefimiz. Onu kısa sürede oluştururuz. Bunu da istismar konusu olmaktan çıkarırız. Bir kültür merkezi olabilir, herkesin istifade edebileceği nezih bir ortam olabilir. Şu anda ayrıntısıyla ilgili bir şey söyleyebilecek durumda değilim.''

AA - CUMHURİYET - 4 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.