Bakan'ın bölgesinde türbanlı doktorlar

Bakan'ın bölgesinde türbanlı doktorlar

Bakan'ın bölgesinde türbanlı doktorlarSağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesindeki bir sağlık ocağında iki doktor ve...

A+A-

Bakan'ın bölgesinde türbanlı doktorlarBakan'ın bölgesinde türbanlı doktorlar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesindeki bir sağlık ocağında iki doktor ve bir hemşirenin türbanlı olarak görev yapması tartışma yarattı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesi Erzurum'daki Ceylanoğlu Sağlık Ocağı'nda görevli iki kadın doktor ve bir hemşirenin türbanla çalışması tartışma yarattı. Türbanlı olarak hasta muayene ederek reçete yazan doktorlarla ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri sessiz kalmayı tercih etti.

Erzurum'da bazı vatandaşların verdiği bilgiler üzerine Yoncalık Mahallesi'ndeki Ceylanoğlu Sağlık Ocağı'na giden DHA ekibi, hastaları türbanlı olarak kabul ve muayene eden doktorlar ile hemşireyi görüntüledi.

Sağlık Ocağı'nın türbanlı olarak çalışmalarını sürdüren kadın doktorlar B.A. ve Z.A. görüntülerinin çekildiğini fark edince kısa süreli panik yaşadı. Sağlık ocağı personeli çekim yapılmasını engellemek isterken, "Neden türbanlısınız?" sorusuna sinirlenen Dr. B.A., "Lütfen çekim yapmayın, dışarıya çıkın. İzin almadan geldiniz" dedi. Bir erkek ve dört kadın doktorun görev yaptığı sağlık ocağında yetkili olduğunu söyleyen Dr. Hülya Elçi de, "Personeliniz neden türbanlı?" sorusuna, "Nereden çıktı şimdi bu? Bunda art niyet var" yanıtını verdi.

Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik ise, doktor ve hemşirelerin türbanlı olarak görev yapmaları konusunda şimdilik konuşmak istemediğini bildirdi.

ONUR SAĞSÖZ Erzurum DHA
MİLLİYET - 20.10.2007


Sağlık ocağında türbanlı doktorlar görev başında
 
Muayene sırasında görüntülendiğinin farkına varınca panik yaşayan doktor B.A., hastalarını bırakarak başka bir odaya gitti. FOTOĞRAF: ONUR SAĞSÖZ / DHA
 
Erzurum'daki Ceylanoğlu Sağlık Ocağı'nda iki türbanlı doktor görev yapıyor. Erkek hastaları birlikte muayene eden doktorlar için İl Sağlık Müdürü Vançelik sessiz

ERZURUM - Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararıyla kamusal alanda yasaklanan türban, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın seçim bölgesi Erzurum'da sağlık ocağına girdi. Ceylanoğlu Sağlık Ocağı'ndaki doktorlar türbanlarıyla görev yaparken fotoğraflandı.

Bir erkek, dört kadın doktorla dört hemşirenin görev yaptığı Yoncalık Mahallesi'ndeki Ceylanoğlu Sağlık Ocağı'na girdiğinizde türbanlı iki doktor B.A. ve Z.A görülüyor. Rahat tavırlarıya dikkat çeken doktorlar muayene ettikleri erkek hastalarını birlikte kabul ediyor. Sağlık Ocağı'nın bir odasında türbanlı olarak çalışmalarını sürdüren kadın doktorlar görüntülerinin çekildiğini fark edince panik yaşamaya başlıyor. Sağlık ocağı personeli çekim yapılmasını engellemek isterken, 'Neden türbanlısınız' sorusuna sinirlenen Dr. B.A., "Lütfen çekim yapmayın, dışarıya çıkın. İzin almadan geldiniz" diyor.

Türbanlı hemşire de var

Dr. B.A., hastalarını bırakarak girdiği bir odada saklanırken, hastaya iğne vuran türbanlı bir hemşire de, "Kamusal alanda türban olur mu?" sorusuna, "Konuşmak istemiyorum" karşılığını veriyor.

Sağlık ocağında yetkili olduğunu söyleyen Dr. Hülya Elçi'nin 'Personeliniz neden türbanlı?' sorusu üzerine biraz duraklıyor. Sonra "Nereden çıktı şimdi bu. Bunda art niyet var. Bu tür şeylere gerek yok. İnsanları rahatsız ediyorsunuz" diye konuşuyor.

Sağlık ocağındaki durumla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik şunları söylüyor: "Doktorların türbanlı olarak görev yapmaları konusunda şimdilik konuşmak istemiyorum."

20/10/2007
ONUR SAĞÖZ  - RADİKAL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.