'Bakanın ziyareti tatmin etmedi'

'Bakanın ziyareti tatmin etmedi'

'Bakanın ziyareti tatmin etmedi' Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Yurtdışı Türklerden Sorumlu Devlet...

A+A-

'Bakanın ziyareti tatmin etmedi' 'Bakanın ziyareti tatmin etmedi'

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, Yurtdışı Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'in önceki gün gerçekleşen ziyaretini olumlu bulduklarını söyledi.
 
Ancak Öker, sorunların çözümü konusunda Bakan Çelik'in verdiği cevapların tatmin edici olmadığını belirtti. Öker ziyaretle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Ziyareti olumlu buluyoruz. Sekiz yıldır Alevi kurumlarını tüzel kimlikleriyle muhatap almayan AKP'nin bu tavrının dışına çıkması da olumlu bir gelişme. Ancak bizim aktardığımız görüşlerimiz sonrasında Bakan Çelik'in verdiği yanıtlar bizi tatmin etmedi. Aleviler'in ısrarla çözümünü talep ettikleri sorunları evrensel ve çağdaş ülke normlarına uygun bir yöntemle çözmeyeceklerini bir kez daha ilk ağızdan duymuş olduk.”

Temsil edemez

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Bakan Faruk Çelik'in Alevi temsilcileriyle buluştuğu kahvaltıya kendisi katıldığı için gelmeyen Almanya Alevi İslam Dernekleri Birliği Başkanı Alişan Hızlı'yı eleştirdi. Öker, “Aleviliği İslam'ın dışında görenlerle aynı ortamda bulunmak istemem” diyerek kahvaltıya katılmayan Hızlı için “Kendisinin Alevi dünyasında hiçbir temsil yetkisi yok. Temsil ettiğini söylediği dernek sadece aile mensuplarını kapsar. Geçen yıl Wuppertal İdare Mahkemesi'ne başvurarak derneği için 'birlik' ismini almasına yasak getirttik. Almanya'da 'birlik' isminde ortaya çıkabilmeniz için birden fazla şubenizin olması gerekiyor. Keşke bizim dışımızda, bizden farklı düşünen bir örgütlenme olsa bu bizi rahatsız etmez. Çünkü biz kendi içimizde de çoğulculuğu yaşatan ve farklılıklara saygı duyan bir kurumuz.”
 
Hurriyet.de - Hakan AYTAŞ / KÖLN - 24 Şubat 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.