Bakanlık broşüründe Gülen reklamı

Bakanlık broşüründe Gülen reklamı

Bakanlık broşüründe 'Gülen' reklamıLondra'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Mevlana gecesinde...

A+A-

FETULLAH GÜLENBakanlık broşüründe 'Gülen' reklamı

Londra'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Mevlana gecesinde davetlilere, içinde Fethullah Gülen'in kitabının tanıtıldığı kitapçıklar dağıtıldı

Bakanlıktan Londra'da ''Fethullah Gülen''li Mevlana tanıtımı
      
Mevlana’nın doğumunun 800’üncü yıldönümü nedeniyle Londra’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen gecede davetlilere, içinde Fethullah Gülen’in kitabının tanıtıldığı kitapçıklar dağıtıldı

Londra’nın başlıca konser alanlarından Cadogan Hall’da, Cumartesi gecesi düzenlenen Mevlevi Sema gösterisini yaklaşık 800 kişi izledi. Gösteriyi izlemek üzere salona alınan davetlilerin her birinin koltuğuna içinde 2007 Mevlana Yılı ile ilgili tanıtım malzemelerinin bulunduğu birer çanta bırakıldı.
     
Üzerinde Mevlana Celaleddin Rumi’nin 800’üncü doğum yılı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye logolarının bulunduğu çantaların içinden Mevlana Müzesi ile Vuslat, Kaside ve İlahiler CD’si, rozet, kalem, not defteri ve Sema gösterisini anlatan bir broşür çıktı.
     
Kültür ve Turizm Bakanlığı logolu çantanın içinden çıkan “Rumi and his Sufi Path of Love" isimli kitapçıkta, Fethullah Gülen’in kitabının tanıtılması ise dikkat çekti. Amerika Birleşik Devletleri’nde, New Jersey’de basılan kitapçığın iç kapağında, ön sözünü Fethullah Gülen’in yazdığı “Fundamentals of Rumi’s Thought" isimli kitabın, arka iç kapağında is Fethullah Gülen tarafından kaleme alınan “Sufizm" kitabının tanıtımı yapıldı.
     
Semazenleri izlemek üzere salona gelen yerli yabancı bütün konuklara dağıtılan kitabın arkasında da Gülen’in Mevlana hakkındaki görüşüne yer verildi.
     
-SEMAZENLER BAŞ DÖNDÜRDÜ
    
Öte yandan İngiltere’de düzenlenen Sema gösterisine Londralıların ilgisi büyük oldu. Türkler, İngilizler ve uluslararası misyon temsilcilerinin hazır bulunduğu gecede Semazenler ilgiyle izlendi.
     
Gösteri öncesinde Türkiye’yi ve Mevlevi felsefesini tanıtan filmler gösterildi, Mevlana’yı anlatan konuşmalar yapıldı.

07 Ekim 2007 - MİLLİYET
ANKA

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.