Bakanlık türbanı savundu

Bakanlık türbanı savundu

Bakanlık türbanı savunduMEB, basına yansıyan fotoğraflara karşın açıköğretim sınavlarına çarşaflı, takkeli kişilerin girdiğine...

A+A-

Bakanlık türbanı savunduBakanlık türbanı savundu

MEB, basına yansıyan fotoğraflara karşın açıköğretim sınavlarına çarşaflı, takkeli kişilerin girdiğine ilişkin kendilerine bilgi gelmediğini ileri sürerken ‘açıköğretim ile örgün eğitim karıştırılmamalı’ savunmasını yaptı

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açıköğretim sınavına türban, çarşaf ve takkeli kişilerin girmesinin tüm basına yansımasına karşın, kendilerine bu yönde bir bilgi gelmediğini ileri sürdü. MEB, açıköğretim sınavına giren kişilerin yılda 2 kez sınava girdiklerini ve bu nedenle örgün eğitim ile karıştırılmaması gerektiğini savundu.

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada, 17-18 Mayıs’ta 260 il ve ilçe merkezinde yapılan açıköğretim lisesi 2. dönem ile açık ilköğretim okulu not yükseltme sınavlarıyla ilgili bazı basın yayın organlarında “kamuoyunca yanlış anlaşılabilecek özellikte haberler” yer aldığı belirtildi.

Açıköğretim okullarının her yaştan, ilköğretim çağını geçmiş her yurttaşın yararlanabildiği öğrenim kurumları olduğunun ifade edildiği açıklamada, açıköğretim lisesinde, 41-50 yaş aralığında 5 bin 652 erkek, 2 bin 646 kadın, 51 ve daha yukarı yaş grubunda 608 erkek, 472 kadın olmak üzere toplam 9 bin 378 vatandaşın öğrenim gördüğü belirtildi. Açıklamada “Bu okulların, çocukların ve gençlerin devam ettikleri örgün eğitimle karıştırılmasının çok büyük hata olduğunun görüleceği” ileri sürülerek bu yurttaşların, okul ve kurumlarla ilgili işlemlerinin 4 yıllık eğitim süresi boyunca yılda 2 kez sınava girmekle sınırlı olduğu kaydedildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Söz konusu haberlerde iddia edildiği şekliyle çarşaflı, takkeli sınavlara girildiğine ilişkin bakanlığımıza herhangi bir bilgi ulaşmamıştır. Öğrencilerin yanında refakatçi olarak eğitim kurumlarına gelenlerin kıyafetlerinden Bakanlığımız sorumlu değildir. Mevcut yasa ve yönetmeliklere aykırı herhangi bir durumun Bakanlığımıza ulaşması durumunda gereğinin yapılacağının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.”

CUMHURİYET - 20 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.