Baldıza bakan kıyağı Meclis gündeminde

Baldıza bakan kıyağı Meclis gündeminde

Baldıza bakan kıyağı Meclis gündeminde CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği görevine neden Enerji...

A+A-

Baldıza bakan kıyağı Meclis gündemindeBaldıza bakan kıyağı Meclis gündeminde

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği görevine neden Enerji Bakanı Güler’in baldızı Sema Gezgincan’ın atandığının açıklanmasını istedi. Koçal, Milli Eğitim Bakanı Çelik’in de kadrolaşma ve liyakatsiz atama yaptığı iddiasında bulundu

ANKARA - CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği görevine neden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in baldızı Sema Gezgincan’ın atandığının açıklanmasını istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Koçal, soru önergesinde, AKP’nin devlet kurumlarında kadrolaşma ve liyakatsiz atamalar yaptığını belirtirken, “AKP hükümetinin devlet kurumlarındaki kadrolaşma ve liyakatsiz atamalarında, aranan kriterleri nasıl belirlediği, en son 9 Mayıs 2008 tarih ve 10028 karar sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararnamesinde Sema Gezgincan’ın Bakanlık Müşaviri olarak atamasıyla belli olmuşturö dedi.

Koçal, Gezgincan’ın Ankara Anafartalar Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olduğunu kaydederek, Gezgincan’ın 1979 yılında göreve başladığı 1989 yılında istifa ettiği, 3 yıllık eğitim enstitüsü mezunu olduğu, son görevine 2001 yılında açıktan atandığının doğru olup olmadığını sordu.

Koçal, Gezgincan’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in eşinin kız kardeşi olup olmadığının da kamuoyuna açıklanmasını istedi. CHP’li Koçal, Bakan Çelik’e Bakanlık Müşavirliği atamalarında, konusunda uzman olan, yüksek lisans veya doktora unvanı bulunan, idarecilik görevlerinde bulunmuş eğitimciler varken, neden bu tür vasıfları bulunmayan Gezgincan’ın atandığının sordu. Koçal, Gezgincan’a MEB’de hangi konularda ihtiyaç duyulduğunun açıklanmasını istedi.

(Anka) - RADİKAL - 10 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.