Balkız ağır eleştirdi

Balkız ağır eleştirdi

Balkız ağır eleştirdiHükümet tarafından düzenlenen Alevi çalıştaylarına tepki gösteren Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

Balkız ağır eleştirdiBalkız ağır eleştirdi

Hükümet tarafından düzenlenen Alevi çalıştaylarına tepki gösteren Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 'Alevi çalıştaylarının göz boyamaktan öte bir hizmeti olmadığını' söyledi. Balkız zorunlu din derslerinin kaldırılmasına yönelik gerçekleştirdikleri etkinlik ve eylemleri hedef gösteren Diyanet Başkanlığı'na da tepki gösterdi.

Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin (PSAKD) Ataşehir Mustafa Kemal mahallesindeki şubesinde, PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve dernek yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Geçen yıl Ankara'da gerçekleştirdikleri 'Büyük Alevi Yürüyüşü Mitingi'nin Aleviler açısından milat olduğunu belirten Balkız, ayrıca mitingin Türkiye'nin demokrasi tarihinde de önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Yaptıkları çalışmalar ile hükümeti, 'Alevi Açılımı', 'Alevi Çalıştayı' yapmaya zorladıklarını söyleyen Balkız, ancak taleplerinin AKP hükümeti tarafından yerine getirilmediğini söyledi.

Çalıştayların 'göz boyamaktan' öte işlevi olmadığını belirten Balkız, şunları söyledi: 'Alevi talepleri Alevilerle çözülebilecek iken hükümet, sorunu sürece yayarak, ipe un sermeye başladı. Diyanetçiler ile ilahiyatçılar da dahil olmak üzere ilgili ilgisiz birçok kesimi dinledi, dinlemeye devam ediyor. AKP gerçekten sorun mu çözüyor, bizleri oyalıyor mu? Bizce belli oldu. Zira Diyanet İşleri Başkanlığı, 'zorunlu din derslerinin kaldırılması' talebimizin İslam için tehdit oluşturduğunu ilan etti. Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı, başta tüm laik, demokrat kimseler olmak üzere, Alevilerin hak ve hukukunu savunan örgütlerimizi ve örgüt yöneticilerimizi tehdit etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının, 'zorunlu din derslerinin kaldırılması' talebimizi, İslam için tehdit ilan etmesi, hedef gösterme ve ayrımcılıktır.'' Hükümetin, Alevilerin sesini duymadığını ileri süren Balkız, ''eşit yurttaşlık hakkı'' taleplerini bir kez daha haykırmak amacıyla geçen yılki mitingin yıl dönümü olan 8 Kasım 2009 tarihinde Kadıköy'de miting düzenleyeceklerini bildirdi.

GÜNLÜK - İSTANBUL - 27.9.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.