Balkız: Beni öldürmek için tim kurmuşlar

Balkız: Beni öldürmek için tim kurmuşlar

Balkız: Beni öldürmek için tim kurmuşlar Ergenekon iddianemesinde kendisine suikast planı yapıldığı belirtilen Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

Balkız: Beni öldürmek için tim kurmuşlar Balkız: Beni öldürmek için tim kurmuşlar

Ergenekon iddianemesinde kendisine suikast planı yapıldığı belirtilen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, “İddiayı biliyordum. 9 kişilik bir tim, beni öldürmek için görevlendirilmiş” dedi.

İSTANBUL - Ergenekon iddianamesinde müştekiler yani şikayetçiler arasında ismi geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız NTV’ye konuştu.

Ali Balkız, şunları söyledi:

“10 Ocak tarihinde İzmir’de bir etkinlikteydim. O sırada İbrahim Şahin’in bilgisayarından çıkan belgelerde benim ve Kazım Genç’in adının geçtiğini öğrendim. Bu konuyla ilgili olarak Zekeriya Öz’ü ziyaret ettim. Savcı, bana 7-8 sayfalık belge sundu. O belgelerde evimin muhtelif cephelerden çekilmiş 4-5 fotoğrafı vardı. Birinde evimin balkonu işaretlenmiş, apartmanın adı zoomlanmıştı. Bir kroki çizilmişti, trafik yönleri işaretlenmişti karşıda park gösteriliyordu. Evimin olduğu bölüm genişletilmiş ve işaretlenmişti. İddiaya göre de bu işle 9 kişilik bir tim görevlendirilmişti. Bunlardan biri araba çalacak, biri evimin önüne yerleştirecek, biri gözetleyici olacak, biri ben evime girerken ya da çıkarken patlatacak... Bu kişilere bir kez kullanılıp imha edilmek üzere donanım yapılmış birer sim kartı dağıtılmış.

Savcı Bey’e sordum ‘Bu evde bundan bir yıl önce oturuyordum, şimdi boşalttım’ dedim. ‘Bunlar böyle çalışıyor, stok yapıyorlar. Olası hedef olacak kimseler hakkında bu tür araştırmalar yapıp biriktiriyorlar. Veli Küçük’ün deyimiyle de ‘hedef kendini büyüttüğünde’ uygun anı kollayarak harekete geçip suikasti gerçekleştiriyorlar.

9 Kasım’da 135 bin kişi ile çok büyük bir miting yaptık ve Alevi toplumun hassasiyetlerini dile getirdik. Hükümet değerlendirmeye aldı, çalıştaylar serisi başladı. Önümüzde yerel seçimler vardı, bu tür olaylarla toplumu karıştırmak, Aleviler ve sünnileri birbirine düşürmek isteniyordu.

Detaylarını bilmiyoruz ama bu iddianamede Sivas’a ilişkinde bilgilerin olduğu da söyleniyor, çok merak ediyoruz. Çünkü Sivas’ta bir çok nokta karanlıkta kaldı ve duruşmalar süresince sorduğumuz birçok soru mahkeme heyeti ya da savcılar tarafından değerlendirilmedi, olay aydınlatılmadı. Bu konuya dair yeni belge ve bilgiler var mı onu merak ediyoruz.”

Ntvmsnbc - 5 Ağustos 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.