Balkız: Bunların hepsi Onur Öymen

Balkız: Bunların hepsi Onur Öymen

Balkız: Bunların hepsi Onur Öymen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ''AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler Alevilerin...

A+A-

Balkız: Bunların hepsi Onur Öymen Balkız: Bunların hepsi Onur Öymen

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ''AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler Alevilerin insani, vicdani, meşru ve yasal taleplerine yanıt vermelidirler'' dedi.

Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yaptığı konuşmanın ardından, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti grubuna hitap ederken, ''Dersim aşiretlerinden birilerini 'asi', diğerlerini 'masum' ilan ettiğini'' öne sürdü.

Politikacıların dilenden Alevilerin düşmediğini, herkesin Alevileri konuştuğunu ve ''herkesin Alevi dostu olduğunu kanıtlamaya'' çalıştığını savunan Balkız, Alevilerin 8 Kasımda Kadıköy'de yaptığı mitingin ve burada dile getirilenlerin görmezden gelindiğini ileri sürdü.

Açıklamasında, ''Cumhuriyet tarihinin, demokrasi ve laiklik tarihinin, Alevilerin kendi tarihlerinin bu büyük olayını görmezden gelmek hepsinin işine geliyor'' ifadelerine yer veren Balkız, politikacıların ''Aleviler üzerinden miras kavgası yaptığını'' öne sürdü.

Balkız, şunları kaydetti:

''Meclistekileri ciddiyete davet ediyoruz. Evet Dersim tartışılmalı, o karanlık mağaralara, derin kanyonlara ışık tutulmalı ama Alevi talepleri de bu arada unutulmamalı. AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler Alevilerin insani, vicdani, meşru ve yasal taleplerine yanıt vermelidirler. Ülkemizi bu ayıptan kurtarmalıdırlar. Boş sözlere artık karnımız tok. Biz Aleviler sizlerin kendi aranızdaki didişmenin malzemesi, çekirdek, leblebisi olmayacağız.

'Onur Öymen olayı' nedeniyle, AKP'nin Alevilerin yanındaymış gibi çıkışlarını ne denli samimi bulmuyorsak, CHP'nin yanıtlarını da aynı kategoride görüyoruz. Bu arada Onur Öymen'e kızıp, yurdun çeşitli yerlerinde AKP'ye iltihak eden CHP'li dostlara da bir sözümüz var: Yağmurdan kaçıp, doluya tutuluyorsunuz. Unutmayın, bunların hepsi Onur Öymen.''

Haber Aktuel - 25 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.