Balkız: CHP bizim için umut değil

Balkız: CHP bizim için umut değil

Balkız: CHP bizim için umut değilANKARA - ABF içindeki bazı Alevi dernek ve örgütleri, ABF'nin Başkan ve yöneticilerinin, kurulması...

A+A-

Balkız: CHP bizim için umut değilBalkız: CHP bizim için umut değil

ANKARA - ABF içindeki bazı Alevi dernek ve örgütleri, ABF'nin Başkan ve yöneticilerinin, kurulması planlanan yeni parti girişiminin içinde olmasında rahatsızlık duyduklarını açıkladı. ABF Başkanı Balkız, “Bunlar hala CHP'yi umut olarak görenler” dedi.

Bir süredir “Solda yeni parti” tartışması yürütülüyor. Özellikle Demokratik Alevi hareketini içine alması bakımında tartışma konusu yapılan partileşme süreci içinde; 10 Aralık Hareketi, DİSK, KESK, TTB ile Alevi Bektaşi Federasyonu; Ufuk Uras, Ahmet İnsel, Mithat Sancar, Fuat Keyman, Burhan Şenatalar, Erol Katırcıoğlu gibi onlarca isim ve örgüt temsilcisinin ismi anılıyor. Çeşitli toplantıların ve görüşmelerin yürütüldüğü biliniyor. Ancak bu konuda somut bir adım atılmış değil.

Özdil, vazgeçmeye çağırdı

Alevi Bektaşi Federasyonu içinde bulunan ve daha çok CHP ile Mustafa Sarıgül etkisinde bulunan Aleviler, partileşme sürecinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. ABF bünyesindeki 19 dernek adına Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Açıklamayı Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Tekin Özdil yaptı. Özdil, ABF bünyesinde yürütülen parti kurma çalışmasına destek vermeyeceklerini ve partileşme süreci içinde yer almayacaklarını belirtti. Federasyon yöneticilerine bu çalışmadan vazgeçme çağrısında bulunan Özdil, “Ya da bu çalışmayı görevlerinizden ayrılarak sürdürün” dedi.

CHP'yi umut olarak görenler var

Açıklamaya değerlendiren ABF Genel Başkanı Ali Balkız, partileşme fikrini ve süreci savundu, açıklama yapan Özdil'i eleştirdi. Balkız, partisizleşmeyi savunan kanattan, “Henüz CHP'den umudunu kesmemiş ve Mustafa Sarıgül'ü çare olarak görenler” diye bahsetti. Balkız, kendisi dahil diğer arkadaşlarının partileşme sürecinde görevlerinden ayrılabileceklerini belirtti.

Federasyon çatı örgütüdür

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş de, metne imza atanlar içerisinde CHP ve Sarıgül’ün parti kurma çalışmaları ile bağlantılı olanlar olduğunu söyledi. Gümüş, Federasyon’un bir çatı örgütü olduğunu, içerisinde CHP’yi destekleyenler olabileceği gibi demokratik ve sol partileri de destekleyenler olabileceğini ifade ederek, tartışmaları zenginlik olarak değerlendirdi.
 
Atılım - 16.01.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.