Balkız: Demek ki ölecektik!

Balkız: Demek ki ölecektik!

Balkız: Demek ki ölecektik!   Ergenekon'un öldürmeyi planladığı Alevi - Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, soruşturma sayesinde...

A+A-

Balkız: Demek ki ölecektik!Balkız: Demek ki ölecektik!
  
Ergenekon'un öldürmeyi planladığı Alevi - Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız, soruşturma sayesinde öldürülmekten kurtulduğunu söyledi. Ali Balkız, 'Kürt açılımı'yla ilgili 'ABD'liler 'Kürt açılımı Alevi açılımı ile ilintili mi?' diye sordu' dedi

Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ergenekon soruşturmanın  3. İddianamesi'nde ortaya çıkan suikast planı ile hükümetin 'Demokratik' diye nitelediği 'Kürt açılımı' ile ilgili AKŞAM'ın sorularını yanıtladı. ABD'nin, Kürt açılımı ve Alevi açılımı ile yakından ilgilendiğini belirterek, 'Bize, hükümetin Kürt açılımı ile Alevi açılımı arasında bir ilintinin olup olmadığı sorusunu yönelttiler' dedi. Balkız, belirli aralıklarla kendilerine uğrayan büyükelçilik görevlisi ABD'li heyetin açılım tartışmalarını dikkatle takip ettiklerini ifade ederek, 'Onlara süreci izlediğimizi anlattım. Ancak onlar zaten bizden iyi biliyorlar' diye konuştu.  Balkız, asıl sorumlunun ABD olduğunu ve bunu heyete espriyle karışık 'Bize Fethullah'tan haber verin, ona el-bebek, gül-bebek bakıyor musunuz?' diye sorduğunu anlattı.

HÜKÜMET SINIFI GEÇEMEDİ

Hükümetin Alevi açılımında başarısız olduğunu ifade eden Balkız, 'Hükümet, belki bir tür nabız yoklaması yapıyor. Bu, kronik ve büyük bir sorun çünkü. Niyet önemli ama atılacak adımlar daha da önemli. Toplumun bütün kesimlerinin konsensununun sağlanacağı bir çözüm noktası bulunacak mı, zamanla bu ortaya çıkar. Nitekim hükümet, Alevi açılımında sınıfı geçemedi, Kürt açılımına yöneldi' diye konuştu.

SUİKAST BELGELERİ GERÇEK

BalkIz, Ergenekon davasında tutuklu sanık Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'e bağlı hücre yapılanması tarafından hazırlandığı öne sürülen  'Tedhiş Planı-Ali Balkız' adlı planın iddianamede yer alan her ayrıntısının doğru olduğunu savundu. Balkız, 'Beni sürekli takip etmişler ve uygun bir zamanda da bombalı saldırıyla yok etmeyi düşünmüşler. Eğer Ergenekon soruşturması olmasaydı beni öldüreceklerdi. Savcı Öz'ün gösterdiği suikast belgelerinin hepsi gerçek' dedi.

Balkız, 'Belgelerin doğruluğu ve gerçeklerin ortaya çıkması konusunda hiç şüpheniz yok mu?' sorusunu, 'Eğer yargı yargıya bırakılır, avukatlar da hakimlerin koluna girmezse şüphem olmaz' diye yanıtladı.

Erdem ANILAN/ANKARA - AKŞAM - 11 AĞUSTOS 2009, SALI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.