BALKIZ: Diyanet İşleri hukuksuzluk köprüsüdür

BALKIZ: Diyanet İşleri hukuksuzluk köprüsüdür

'Diyanet İşleri hukuksuzluk köprüsüdür'“Anadolu Kültürü ve Alevilik” panelinde konuşan Alevi Bektaşi...

A+A-

BALKIZ: Diyanet İşleri hukuksuzluk köprüsüdür'Diyanet İşleri hukuksuzluk köprüsüdür'

“Anadolu Kültürü ve Alevilik” panelinde konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bir hukuksuzluğun köprüsü olduğunu belirterek, laikliğin tesis edilmesi için bu kurumun kaldırılması gerektiğini söyledi.

Büyükavşar Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, önceki gün Mamak’ta bulunan binasında “Anadolu Kültürü ve Alevilik” başlıklı bir panel düzenledi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı panele Pir Sultan Abdal Derneği Mamak Şubesi, AKADER, Halkevleri, EMEP, ÖDP, TKP ve SHP Mamak ilçe örgütleri ile çok sayıda köy derneğinin temsilcileri de katıldı. AKADER Semah Ekibi’nin gösterisinin ardından başlayan panele, ABF Genel Başkanı Ali Balkız ile Antropolog Atilla Erden konuşmacı olarak katıldılar.

Laikliğin devletin yurttaşlarının inancına karışmaması, dini örgütlememesi ve inançlar arasında ayrım gözetmemesi anlamına geldiğini söyleyen Balkız, milyonlarca Alevinin vergisiyle 100 bine yakın imama maaş ödeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “büyük bir haksızlık ve hukuksuzluk köprüsü” olduğunu dile getirdi. Balkız, laikliğin tesisi için öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi gerektiğini vurguladı.

(Ankara/EVRENSEL) - 22.12.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.