BALKIZ : Mitinge gölge düşüremezler

BALKIZ : Mitinge gölge düşüremezler

BALKIZ : Mitinge gölge düşüremezlerABF Genel Başkanı Balkız, Alevi mitingine bazı değerlendirmelere tepki gösterdi.Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

BALKIZ : Mitinge gölge düşüremezlerBALKIZ : Mitinge gölge düşüremezler

ABF Genel Başkanı Balkız, Alevi mitingine bazı değerlendirmelere tepki gösterdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, dün Ankara’da büyük katılımla gerçekleştirilen “Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingiyle ilgili olarak yapılan bazı değerlendirmelere tepki gösterdi ve “Yüz binlerin buluştuğu büyük mitingimize hiç kimse gölge düşüremez” dedi.

Balkız, yazılı bir açıklama yaparak dün yapılan mitingde, DTP milletvekilleriyle miting yöneticileri arasında yaşanan “kürsü” gerginliğine açıklık getirdi.

Balkız, “Biz bu yürüyüşümüze ve mitingimizi düzenlerken solda olduğuna, parti programlarında ve seçim bildirgelerinde yer vermiş olan ve solda olduğunu düşündüğümüz bütün siyasi partileri ziyaret ettik ve desteklerini istedik. Miting alanlarına gelirken de, parti flamaları ve bayraklarını getirmemelerini rica ettik. Sağ olsunlar buna herkes uydu” dedi. Balkız şöyle dedi:

“Yürüyüş sırasında, kortejin başında 2-3 sıra halinde parti genel başkanları, milletvekilleri ve emek örgütlerinin genel başkanları, kendi kurumlarımızın başkanları ile birlikte yürüdük ve platforma kadar geldik. Mitingin ortalarına doğru platformda görevlilerin dışında kalabalığın artması ve çökme riski taşıması üzerine, platformunu boşaltılması istenmiştir.

Bu uyarı üzerine platform normal haline dönmüştür. DTP milletvekillerine yönelik özel bir tutum söz konusu değildir. Platform üzerinde rahat çalışmaya yönelik bu kadar küçük bir şeyi dahi kullanmaya hevesli çevreler, Büyük Alevi Mitinginin üzerine gölge düşüremeyecektir.”

(ANKA) - GERÇEK GÜNDEM - 10 Kasım 2008, Pazartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.