Balkız: Şeriatçılar çok şımardı

Balkız: Şeriatçılar çok şımardı

Balkız: Şeriatçılar çok şımardıCemevinin bahçesinde bulunan masa ve sandalyelerin yakılması olayını kınadı.Alevi Bektaş Federasyonu...

A+A-

Balkız: Şeriatçılar çok şımardıBalkız: Şeriatçılar çok şımardı

Cemevinin bahçesinde bulunan masa ve sandalyelerin yakılması olayını kınadı.

Alevi Bektaş Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, İzmir'in Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'ndeki Cemevi’nin bahçesinde bulunan masa ve sandalyelerin yakılması olayını kınadı. Aynı Cemevi’ne daha önce de altı kez saldırıldığını savunan Balkız, Menemen emniyetinin bu konuda duyarsız davrandığını ve olayı örtmeye çalıştığını iddia etti.

İstanbul Tophane’de yaşanan saldırının ardından Alevi Bektaş Federasyonu’nun, “Tophane saldırısının ardından benzer olayları beklemeliyiz” yönündeki açıklamasını anımsatan Balkız, “Bir hafta sonra İzmir Menemen’deki Cemevini ateşe verdiler. Şeraitçılar çok şımardılar ve bunlar korunuyor” dedi.

ANKA’nın sorularını yanıtlayan Balkız, İzmir’deki Alevi Yol Kültür Derneği’nin daha önce de camlarının kırıldığı, aşure yapmak için hazırlanan malzemelerin talan edildiğini öne sürerek Menemen emniyetinin bu olayların basına ulaşmasını engellediğini öne sürdü.

-“CEMEVİ’NİN YAKILMASININ SEBEBİ, ALEVİLERİN ‘HAYIR’ OYU KULLANMASI”-

Alevilerin 12 Eylül’de yapılan referandumda “hayır” oyu kullandıkları için bu tür saldırılarla tehdit edildiğini iddia eden Balkız, “Bu gidiş kötü gidiş. Hükümeti uyarmıştık. Günlerdir Kürt açılımıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlar ülkemiz ve insanlar adına sevinç verici, hava yumuşuyor; ama aynı şey Alevi talepleri açısından neden yaşanmıyor. Kılıçdaroğlu ile Erdoğan görüşmelerinde neden Cemevini, zorunlu din derslerini konuşmuyor. Belki de bunun eline alınmış olmamasının, çözülecek bir sorun olarak arz edilmemesinin Menemen’deki vatandaş tarafından algılanması böyle olmuştur. Biz aleviler yangın kundaklaması deyince aklımıza hemen Madımak gelir. Bu tür olayları tekrar yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

-YANGINI ÇOCUKLAR ÇIKARMIŞ OLABİLİR-

Edinilen bilgiye göre ise olay, Asarlık Mahallesi'ndeki Alevi Yol Kültür Derneği Cemevi'nde akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Cemevi’nin bahçesinde bulunan masa ve sandalyelerin hepsinin bir yere toplanarak yandığını gören çevre sakinlerinin, yangını kendi imkânlarıyla söndürdükleri, daha sonra durumu polise bildirdiği kaydedildi.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemeler sonucunda yangını kimin çıkardığını gören olmadığı kaydedildi. Emniyette çevreden alınan bilgilere göre, yangının oyun oynamak için ateş yakan çocuklar tarafından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

GERÇEK GÜNDEM - ANKA - 28 Eylül 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.