Balkız'dan hem iktidara hem muhalefete tepki

Balkız'dan hem iktidara hem muhalefete tepki

Balkız'dan hem iktidara hem muhalefete tepkiAlevi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, CHP Milletvekili Onur Öymen’in Dersim açıklamasının...

A+A-

Balkız'dan hem iktidara hem muhalefete tepkiBalkız'dan hem iktidara hem muhalefete tepki

Alevi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, CHP Milletvekili Onur Öymen’in Dersim açıklamasının ardından iktidar ve muhalefetin konu ile ilgili yaptığı açıklamaları kınadı.

Balkız, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yardımcısı Onur Öymen’in 10 Kasım 2009 günü Mecliste yaptığı cahilane konuşmasının üzerine 24.11.2009 günü, parti grubuna hitap ederken; Dersim Aşiretlerinden birilerini  ‘asi’, öbürlerini ‘masum ‘ ilan etti. İktidar, ana muhalefet, yedek muhalefet derken, konuyu ‘Kerbela’ya benzetenlerden ‘katiline aşık olana’ benzetenlere dek türlü çeşitlilik yaşanıyor konuşanlar arasında. Politikacıların dilinden Aleviler düşmez oldu. Herkes Alevileri konuşuyor. Herkes Alevilerin ne denli dostu olduğunu kanıtlamaya çalışıyor” dedi.

Onur Öymen’in mecliste yaptığı konuşmadan 2 gün önce Alevilerin 8 Kasım 2009 günü Kadıköy’de  550 bin kişinin katılımı ile yaptıkları mitingde dile getirdikleri isteklerin görmezden geldiğine dikkat çeken Balkız, açıklamasında şunlara yer verdi: “Cumhuriyet tarihinin, Demokrasi, laiklik tarihinin, Alevilerin kendi tarihlerinin bu büyük olayını görmezden gelmek hepsinin işine geliyor. Aleviler ‘Eşit Yurttaşlık’ talebi ile  364 gün aradan sonra 2. kez meydanlara inerken, bu sayın politikacılar Aleviler üzerinden miras kavgası yapıyorlar. Meclistekileri ciddiyete davet ediyoruz.

‘ALEVİLER UNUTULMAMALI’

Evet Dersim tartışılmalı, o karanlık mağaralara, derin kanyonlara ışık tutulmalı, ama Alevi talepleri de bu arada unutulmamalı. AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler eğer;  Alevilerin insani, vicdani, meşru ve yasal taleplerine yanıt vermelidirler. Ülkemizi bu ayıptan kurtarmalıdırlar. boş sözlere artık karnımız tok. Biz Aleviler sizlerin kendi aranızdaki didişmenin malzemesi, çekirdek leblebisi olmayacağız. ‘Onur Öymen Olayı’ nedeniyle, AKP’nin Alevilerin yanındaymış gibi çıkışlarını ne denli samimi bulmuyorsak, CHP’nin yanıtlarını da aynı kategoride görüyoruz. Bu arada Onur Öymen’e kızıp, yurdun çeşitli yerlerinde AKP’ye iltihak eden CHP’li  dostlara da bir sözümüz var: yağmurdan kaçıp doluya tutuluyorsunuz.”

Gunestv.com - 25 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.