Balkız'dan Hükümete: Asimilasyonu Durdurun

Balkız'dan Hükümete: Asimilasyonu Durdurun

Balkız'dan Hükümete: Asimilasyonu DurdurunKadıköy'de düzenlenecek Alevi mitingi hazırlıkları sürüyor. ABF Başkanı...

A+A-

Balkız'dan Hükümete : Asimilasyonu DurdurunBalkız'dan Hükümete: Asimilasyonu Durdurun

Kadıköy'de düzenlenecek Alevi mitingi hazırlıkları sürüyor. ABF Başkanı Ali Balkız, hükümete asimilasyonun yasaklanması çağrısı yaptı. ABF üyeleri mitinge destek için Ankara'da bildiri dağıttı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 8 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek miting hakkında açıklamalarda bulundu.Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri adına konuşan Genel Başkan Ali Balkız, geçen yıl 9 Kasım'da  gerçekleştirdikleri mitingden bu yana bir yıl geçtiğini fakat somut olarak hiçbir kazanım elde edilemediğini söyledi. Hükümete seslenen  Balkız, “Çağımız artık insan hakları, özgür düşünce, özgür ifade, din ve vicdan özgürlüğü, eşit yurttaşlık hakkı, farklılıkların zenginlik kabul edildiği, her türden asimilasyonun yasaklandığı bir çağ. AKP bu çağa gelmelidir” diye konuştu. “Eşit yurttaşlık hakkı” istediklerini ifade eden Ali Balkız, Alevilerin taleplerini şöyle sıraladı:

Cemevlerimiz yasal statüye kavuşsun. Zorunlu din derslerine son verilsin. Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilsin. Alevi köylerine cami yapma politikasından vazgeçilsin. Madımak müze olsun. Başta Hacı Bektaş Dergahı olmak üzere elimizden alınmış olan değerimiz, mekanlarımız biz sahiplerine iade edilsin.”

Açıklamanın ardından ABF üyeleri 8 Kasım'da İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilecek  “Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” mitingine destek için bildiri dağıttı.

BİRGÜN / BAŞAK TURAN - ANKARA - 01 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.