Baran Tursun Davasında Sanık polise tahliye

Baran Tursun Davasında Sanık polise tahliye

BARAN TURSUN DAVASI OLAYLI BAŞLADISanık polise tahliye'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'u vuran polis memuru Oral Emre...

A+A-

Baran Tursun Davasında Sanık polise tahliyeBARAN TURSUN DAVASI OLAYLI BAŞLADI
Sanık polise tahliye

'Dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'u vuran polis memuru Oral Emre Atar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öldürülen gencin kız kardeşi Şelale Tursun sanığa yumurta attı, baba Tursun kalem kırdı

İzmir'de "dur" ihtarına uymayarak ciple kaçtığı iddia edilen Baran Tursun'a (20) ateş ederek "olası kastla" öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve hakkında 25 yıl hapis cezası istenen polis memuru Oral Emre Atar, mahkeme heyeti tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Atar'ın yargılanmasına Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmayı izleyenler üzerleri aranarak salona alındı.

Sanık polisi 4 avukat savunurken, Tursun ailesi adına 9 avukat müdahil oldu. Polis olayı anlatırken önce havaya ateş ettiğini, aracın durmaması üzerine kendini yere attığını, bu sırada silahın bir kez daha ateş aldığını belirtti.

Yumurta fırlattı

Bu sırada, Baran Tursun'un dinleyiciler arasında bulunan kız kardeşi Şelale Tursun cebinden çıkardığı üç yumurtayı Atar'a doğru fırlattı. Genç kız güçlükle salon dışına çıkarıldı. Anne Berrin Tursun da sanık polise 'katil' diye bağırıp üzerine yürüdü. Anne-kız, Mahkeme Başkanı Mehmet Akarcalı'nın talimatıyla Adliye Karakolu'na götürülüp haklarında işlem başlatıldı.

Baran Tursun'un yanında bulunan arkadaşları Atilla Doğan ve Emre Ökçelik tanık olarak dinlendi. Doğan şunları anlattı:

"Baran yeni bir şirket kurmuştu. Kutlamak için dışarı çıkıp, yemeğe gittik. Eve dönüş yolunda Baran bir aracın arkadan selektör yaptığını söyledi, dönüp baktığımda polis aracı olduğunu anladım. Önümüze de bir ekip otosu çıktı. Ama Baran hızını artırdı, aynı hızla polis otosunun yanından geçti. Tek bir el silah sesi duydum. Emre, Baran'a 'Dur' dedi. Bu sırada Baran'ın başı Emre'nin omzuna düştü. Baran'ın alkolden iki kez ehliyeti alınmıştı. Bir daha yakalanmamak için kaçıyordu."

Ökçelik, "Ne bariyer ne barikat vardı. Polis otosu yeni gelmişti. Geçer geçmez silah sesi duydum. Başı omzuma düşünce vurulduğunu fark ettim" dedi.

Polis memuru Atar, "Üç aylık evliyim. Nikâhımı yaptım, düğünümü yapamadım. İşimin gereğini yaptım. Üzerlerinde 'alkollü gençler' yazmıyordu. Öldürmekten zevk almadım. Gencecik bir insanın ölmesini istemezdim. Bunları haketmiyorum, tahliyemi istiyorum" dedi. Savcı da polis memurunun tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Tursun'un ailesinin duruşmaya getireceklerini söyledikleri, süpriz tanıklar olarak belirttikleri astsubay ve polis memuru için avukatların talebi üzerine süre verdi.

Duruşmayı terk edip kalem kırdı

Baba Mehmet Tursun, tanık polisler dinlenirken mahkeme heyetinin ciddi olmadığını, başkanın taraflı olduğunu öne sürüp duruşmayı terk etti. Tursun, adliye bahçesinde elindeki kalemi kırdıktan sonra, "Oğlumun katili korunan bir katildir. Emniyetin içinde organize bir suç örgütü oluşturmaktadır. Ben ve ailem, onların ensesindeyiz. Peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Sanık polis kadar delilleri karartan müdürlerinin de yargılanmasını isteyen Tursun, "Biz artık bu mahkemede figüran olmak istemiyoruz. Mahkeme ciddi değildir. Taraf da değil, senaryonun tam ortasındadır" iddiasında bulundu. Anne Berrin Tursun, sanık polisin serbest bırakılmasını isteyerek, "Etlerini ellerimle parçalamak istiyorum" diye konuştu.

Baba için suç duyurusu

Bu arada sanık polis Atar'ın avukatları adına baba Tursun'un iddialarıyla ilgili olarak açıklama yapan Tolga Yurdakul, "Kimsenin adaleti eleştirme hakkı yok" diyerek bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

TURAÇ TOP TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA
MİLLİYET - 15 Ocak 2008 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.