'Barış buluşması'na davet

'Barış buluşması'na davet

'Barış buluşması'na davetTürkiye Barış Meclisi üyeleri İstanbul ve Diyarbakır’da mitinge katılım çağrısı yaptılarDİYARBAKIR/İSTANBUL...

A+A-

'Barış buluşması'na davet'Barış buluşması'na davet

Türkiye Barış Meclisi üyeleri İstanbul ve Diyarbakır’da mitinge katılım çağrısı yaptılar

DİYARBAKIR/İSTANBUL (Cumhuriyet) - Türkiye Barış Meclisi’nce 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da düzenlenecek “Türkiye Barışı İçin Buluşuyor, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm Mitingi”yle ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Türkiye’de bir daha OHAL'in, sürgünlerin, faili meçhul cinayetlerin, dışkı yedirmenin, taciz ve tecavüzlerin yaşanmaması için Kürt sorununun çözülmesini istediklerini ifade etti.

Ofis AZC Plaza önünde yapılan açıklamaya DTP’li milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata, DTP’li ilçe belediye başkanları, İHD Diyarbakır Şube Başkanı ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Muharrem Erbey ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Erbey, Türkiye’nin son çeyrek yüzyılının hep acılarla, çatışmalarla, insan hakları ihlalleriyle ve ölümlerle anıldığını ancak sorunun adının konulmadığını ifade etti. Sorunun adının “Kürt sorunu” olduğunu belirten Erbey, önce asayiş ve güvenlik önlemleriyle çözülmeye çalışıldığını, vurgulayan Erbey, “Bu imajı yaratanlar birkaç aydır gazete manşetlerinden inmiyor. Oysa yıllardır bu isimleri ve çeteleşmelerini ifşa eden basın ve yayın kuruluşları kapatıldı, insan hakları savunucuları saldırılara maruz kaldı. 5 bin civarında köy boşal- tıldı. 1300 civarında insan kaçırılıp, kaybedildi. 5 bin civarında insan faili belli bir şekilde infaz edildi. Ama Kürt sorunu çözülmedi” dedi.

Taksim’de bildiri

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, Taksim İstiklal Caddesi’nde “Türkiye barışı için buluşuyor’’ bildirileri dağıtarak 31 Ağustos Pazar günü Kadıköy’de düzenlenecek olan “Kürt sorununa demokratik çözüm” mitingine katılım çağrısında bulundular. Taksim Meydanı’nda toplanan Barış Meclisi üyeleri, “Türkiye barışı için buluşuyor. Kürt sorununa demokratik çözüm” pankartı açarak “Yaşasın halkların kardeşliği’’ sloganı attı. Grup adına konuşan Gülseren Yoleri, Türkiye’nin barışa her geçen gün daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, “Türkiye’de tüm kültürlerin eşit, özgür ve barış içinde birlikte yaşaması yönündeki taleplerimizin yok sayılmasına, duymazlıktan gelinmesine artık tahammülümüz kalmadı. Bu nedenle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ülkenin her köşesinden barışa çağrı yapmak için 31 Ağustos Pazar günü alanlarda buluşuyoruz’’ dedi. Barış Meclisi üyeleri açıklamadan sonra İstiklal Caddesi boyunca bildiri dağıttı.
 
Cumhuriyet - 24.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.