Barış'a Cem Evi

Barış'a Cem Evi

Barış'a Cem Evi  Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesine bağlı Barış kasabasında Barış Belediyesi ve halkın destekleri ile yapılması...

A+A-

Barış'a Cem Evi  Barış'a Cem Evi 

Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesine bağlı Barış kasabasında Barış Belediyesi ve halkın destekleri ile yapılması planlanan Barış Kültür ve Cemevi’nin temeli atıldı.

Temel atma törenine Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, J. K. Üsteğmen Durmuş Kıran, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Barış Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Nurhak Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış Belediyesi tarafından ilk defa bu yıl organize edilen ve geleneksel hale dönüştürülmesi hedeflenen “Barış Belediyesi Beyaz Bulut Kültür ve Doğa Festivali” organizasyonunun ilk gününe ve açılışına denk gelen Barış Kültür ve Cemevi inşaatının temel atma töreni büyük bir heyecan içinde gerçekleşti.

Elbistan-Barış karayolunun gidiş istikametinde kasabaya girişte sağ tarafa düşen araziye yapılacak olan Barış Kültür ve Cemevinin temel atma törenine katılım oldukça yüksek oldu.

Temel atma töreninde harç atma butonuna basan ve temele ilk betonu aktaran Nurhak Kaymakamı Serdar Kartal, Barış Kültür ve Cemevinin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Nurhak Müftüsü Şaban Soytekinoğlu yaptıkları dualar ile inanç birliğinin samimiyetini yansıttılar.

Barış Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Barış Belediyesi sınırları içinde toplantı, düğün, dinleti, konser, cem töreni yapılabilecek bir merkez olmamasından kaynaklanan ihtiyaca cevap vermek adına bu girişime el attıklarını söyledi. Başkan Doğan, Barış beldesi ve bölgesinde kültürün, gelenek ve göreneklerin yitirilmemesi adına bir kültür evinin olmasına ve yapılacak aktiviteler ile yok olmaya yüz tutan yaşam kültürünü ayakta tutacak bir yapıya ihtiyaçları olduklarını kaydetti ve Belediye imkânlarının yanı sıra vatandaşlarında ekonomik olarak destek olmalarını istedi.

Kaynak: Elbistan Kaynarca

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.