Barışa Semah Döndüler

Barışa Semah Döndüler

Barışa Semah DöndülerZeynel Odabaş: “Cem Evimizi kuruluşunun ilk cemini gerçekleştirdik. Geçen günlerde kurulan Sultangazi...

A+A-

Barışa Semah Döndüler

Zeynel Odabaş: “Cem Evimizi kuruluşunun ilk cemini gerçekleştirdik. Geçen günlerde kurulan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem Evi Perşembe günü binlerce canla bir araya gelerek barışa semah döndüler.

Lokmaların dağıtıldığı semahların dönüldüğü, deyişlerin söylendiği, Allah, Muhammet, ya Ali seslerinin yükseldiği bir cem yapıldı. Yeni yerlerinde ilk cemlerini tutan Pir Sultan Abdal Cem Evi Başkanı Zeynel Odabaş; “Cem Evimizi kuruluşunun ilk cemini gerçekleştirdik. Ne pahasına olursa olsun bu inanç ve ibadet yerimizi terk etmeyeceğiz. Kimseden de aman filan dilemiyoruz. Artık bu yer derneğimizin yönetimini aşmış halka mal olmuştur. Halk burayı sahiplenmiştir. “Dönen dönsün ben dönmezim yolumdan” özdeyişiyle yolumuzu aydınlatan pirimizin yolundan ilerlemek gerekiyor.

 

Yerel yönetimler bu halkı görmemezlikten gelmiş, dini inançları yok sayılmış ibadet yerleri verilmemiştir. Bu halk kararlıdır bugünde buradayız yarında burada olmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi binlerce insanımız barışa kardeşliğe semah dönmüştür. Lokmalarını paylaşmıştır.

 

Biz davamızda haklıyız, haklı davamızı Sultangazi’de yaşayan tüm canlar sahiplenmiştir. Sahiplenmeye de devam etmektedir” dedi.

Sultangazi Yaşam Gazetesi - 26 Mayıs 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.