Başarının ödülü Kuranıkerim

Başarının ödülü Kuranıkerim

Başarının ödülü Kuranı kerimİlköğretim okulunda, 'teşekkür - takdir belgesi yerine Kuranıkerim' verildi.Ankara'da...

A+A-

Başarının ödülü KuranıkerimBaşarının ödülü Kuranı kerim

İlköğretim okulunda, 'teşekkür - takdir belgesi yerine Kuranıkerim' verildi.

Ankara'da bir ilköğretim okulunda, 8. sınıf öğrencilerine, "teşekkür - takdir belgesi ödülü olarak, Türkçe tercümeli Kuranıkerim" hediye edildiği öğrenildi.

Milli Eğitim sisteminde giderek artan "dinci faaliyetlere" yeni bir örnek, başkentten eklendi.

Öğretmenden hediye

Ankara Batıkent'teki Ergazi Mahallesi'nde bulunan Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu'nda, 2007 - 2008 Eğitim - Öğretim Yılı'nın 1. döneminde teşekkür ya da takdir belgesi almaya hak kazanan öğrencilere, hediye olarak Kuranıkerim verildiği ortaya çıktı. Buna göre 8-D sınıfı öğrencileri arasında, ilk dönem ders notlarını yüksek tutarak teşekkür ya da takdir belgesi alacak öğrencilere, din kültürü öğretmeni Hamza Yılmaz tarafından, Hasan Tahsin Feyiz tercümeli Kuranıkerim hediye edildiği bildirildi. Yılmaz'ın aynı zamanda, 8-D'nin sınıf öğretmeni olduğu da belirtildi.

Yönetim habersizmiş!

Yılmaz'ın Kuranıkerim hediye ettiği öğrenciler ise duydukları rahatsızlığı ailelerine iletti. Öğrencilerine dersteki başarılarından ötürü böyle bir hediye verilmiş olmasına şaşıran veliler de Yılmaz'a tepki gösterdi. Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu yönetimi ise söz konusu uygulamanın kendi istekleriyle gerçekleştirilmediğini, din kültürü öğretmeni Yılmaz'ın yönetimden habersiz yaptığını savundu. Yönetim, konuyla ilgileneceklerini de belirtti.

ZEYNEP ŞAHİN / Cumhuriyet - 26 Ocak 2008

Karne hediyesi Kuran

Ankara'da bir ilköğretim okulunda takdir ve teşekkür belgesi alan bazı öğrencilere Kuran dağıtıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde, Batıkent'teki Ergazi Mahallesi'nde bulunan Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu'nda 2007-2008 öğretim yılının birinci dönemi sonunda takdir veya teşekkür alan bazı öğrencilere Kuran dağıtıldığı belirtildi.

Okulun 8-D sınıfında ilk dönem ders notlarını yüksek tutup başarı göstererek takdir veya teşekkür belgesi alan 17 öğrenciye çarşamba günü kendi sınıflarında Kuran dağıtıldığı kaydedildi.

Türkçe mealli Kuran-ı Kerimleri, aynı zamanda sınıf öğretmeni olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamza Yılmaz'ın dağıttığı ifade edildi. Yılmaz'ın, Kuran hediye ettiği bazı öğrenciler bu durumu ailelerine anlattı. Bazı veliler, çocuklarının başarılı olmalarından dolayı kendilerine Kuran hediye edilmesine anlam veremediklerini söyledi.

Okul yönetimi: Haberimiz yok

Konuyla ilgili olarak Milliyet'e bilgi veren Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Balta da okulda Kuran dağıtılmasıyla ilgili olarak bir şikâyet bulunmadığını belirterek, "Valiliğin, kaymakamlığın konuyla ilgili haberi yok. Ancak kaymakamlık inceleyecek" dedi.

ANKARA - MİLLİYET - 27 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.