Başbakan bu dergiye çok kızacak

Başbakan bu dergiye çok kızacak

Başbakan bu dergiye çok kızacakAvrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yayın organı Alevilerin Sesi Dergisi bu ayki kapağında referandum sonrası yargıya...

A+A-

Başbakan bu dergiye çok kızacakBaşbakan bu dergiye çok kızacak

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yayın organı Alevilerin Sesi Dergisi bu ayki kapağında referandum sonrası yargıya yönelik değişiklikleri konu aldı.
 
Yargıda dedelerden talimat alma dönemi bitmiştir" sözleriyle tartışmayı başlatan Başbakan Erdoğan’ın Adalet Ana olarak tasvir edildiği kapakta, “Referandum sonrası adaletin kılıcı Alevileri mi kesecek?” sorusu yer alıyor. Dergide konuyla ilgili uzman kişilerin görüşlerinin yanı sıra YARSAV Kurucu Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile bir söyleşi de bulunuyor…

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Fuat Ateş ise Başbakan'ın yargıda Alevi örgütlenmesi olduğu iddiasına şu sözlerle tepki gösterdi: "Aleviler ne zaman bu ülkede örgütlenmeyi başarmışlar da, yargıyı ele geçirmeyi başarmış olsunlar. Tek bir Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da Genelkurmay Başkanı çıkaramamış bir yapı nasıl olurda, yüksek yargıdaki kararları etkileyecek güce sahip olur? Türkiye’deki kamu çalışanlarının resmine bakmak bile bu iddianın ne denli saçma olduğunun kanıtıdır. Yüksek yargıyı ele geçiren o Alevilerden neden bir Vali, Emniyet Müdürü veya üst düzey bir bürokrat çıkmamıştır ya da çıkmasına izin verilmemiştir."

Ateş kaygılarını da şöyle dile getirdi: "Önümüzdeki dönemde fişleme çalışmalarından elde edilen bilgiler doğrultusunda kamuda çalışan Alevi kökenlilere yönelik işten çıkarmalar hızlanacaktır. Okullardaki öğretmenler bile büyük ihtimalle bu operasyonlardan nasibini alacaklar. Uyarım aslında sadece duyarsız Alevilere değil, kendini demokrat, ilerici veya aydın olarak tanımlayan herkese... “Sıra bize hiç gelmeyecekmiş” gibi davranmak AKP’nin işini kolaylaştırmakla eş değer bir durumdur."

Başbakan bu dergiye çok kızacak

KAYNAK : Alevi.com - 12 Ekim 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.