Başbakan tedirginlikten saldırganlaştı

Başbakan tedirginlikten saldırganlaştı

Başbakan tedirginlikten saldırganlaştı  CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın demokratik basını içine sindiremediğini belirterek...

A+A-

Başbakan tedirginlikten saldırganlaştıBaşbakan tedirginlikten saldırganlaştı
 
CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın demokratik basını içine sindiremediğini belirterek eziklik ve tedirginlik sebebiyle saldırganlaştığını söyledi.

Baykal şöyle konuştu: "Bunun altında bu eziklik yatıyor. Yayın organları, bu gerçeği yansıtmakla görevlidir. Almanya’da bir iddianame vardır. Bu sözleri Türk halkına duyurmak her gazetenin görevidir. Başbakan bu görev yerine getirildi diye kimseye kızmaya, vay sen bana şöyle yapmıştın, böyle yapmıştın diye olayı çığırından çıkarmaya yetkili değildir. Ortada bir iddia var. Bu iddianın Türk kamuoyuna yansıtılması bir basın görevidir. Ha bu iddianın cevabını başbakan verirse, cevabı da hiç kuşku yok basın tarafından değerlendirilecektir. Başbakan çıksın cevabını söylesin hepimiz de öğrenelim. Gerçek ortadadır. AKP’nin organize ettiği bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu gerçek ortaya çıkıyor. Bu gerçek ortaya çıkınca da Başbakan büyük tepki gösteriyor."

Sabah ve ATV ihalesini hatırlatan Baykal şöyle devam etti: "Bu iki kuruluşun satışı, iki kamu bankasından sağlanan kredilerle gerçekleştirilmiştir. Krediler tartışmalıdır. Tartışmalı süreç sonunda iki yayın organı Sayın Başbakanın damadının genel müdür olduğu firmanın ve Sayın Başbakanın kontrolüne geçmiştir. Bir süreden beri medya kuşatması sistematik olarak götürülmekteydi. Son olayla da bir noktaya çekilmiştir. Tartışmalar Başbakanı ciddi şekilde rahatsız etmiştir."

AKP’nin himayesinde yolsuzluk

Yolsuzlukların AKP’nin himayesinde olduğunun ortaya çıktığını belirten Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: "Deniz Feneri’yle ilgili Alman savcılığının ortaya koyduğu iddianame kamuoyuna yansımıştır. Ortada bir iddianame vardır. İddianame Alman savcılığının iddianamesidir. İddianamede iki temel unsur kendisini göstermektedir. Bir Türk hükümeti bu konuda Alman savcılığına müdahale etmek ve tutuklananların tahliyesini sağlamak için girişimlerde bulunulmuştur ifadesi iddianamede yeralan ifadedir. Alman savcılığı Türk hükümeti bize baskı yapmıştır demektedir. Resmi iddianamesinde bunu geçirmektedir. Anlaşılıyor ki Türk Hükümeti, bu Deniz Feneri davasının Almanya’daki yürütülüş biçimiyle yakından ilgilidir ve ona müdahale etme ihtiyacı içindedir. Bu Alman savcılığının iddiası ve tespitidir" CHP Lideri, ayrıca tutuklu bulunan iki kişinin Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere başka bir tutuklu sanığa verdiğinin iddianamede yer aldığını söyledi.

Ardıç AYTALAR/İSTANBUL
HÜRRİYET - 7 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.