Başbakan'a 2 Temmuz soruları

Başbakan'a 2 Temmuz soruları

Kilis BES'ten Başbakan'a 2 Temmuz soruları   Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kilis İl Temsilciliği Sivas Katliamı’nın...

A+A-

Kilis BES'ten Başbakan'a 2 Temmuz sorularıKilis BES'ten Başbakan'a 2 Temmuz soruları  

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kilis İl Temsilciliği Sivas Katliamı’nın 16. yıl dönümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a katliamla ilgili sorularını faks çekerek yazılı olarak cevap istedi.

2 Temmuz Katliamının sorumlularından olan dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu AKP’den 21.dönemde Sivas Milletvekili olarak seçilmişti.

BES Kilis Şubesi’nin cevap istediği sorular:

1) Katliamın yaşandığı 2 Temmuz 1993 yılında dönemin Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydınız. Böyle önemli bir görevi ifa ederken katliamla ilgili herhangi bir demeç ve beyanatınız oldu mu?

2) Katliamın asıl faillerinden olan ve o dönemin Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu ile aynı partinin çatısı altında olmaktan rahatsızlık duydunuz mu? Genel Başkanlığını yaptığınız AKP’den 21. dönemde Sivas Milletvekili seçilmesi, Sivas Katliamı’na bir bidon benzin taşımak olarak yorumlanabilir mi?

3) Partinizden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ın Sivas davası sanıklarından olan, mahkeme kararıyla aranan İhsan Erçakmak’ı işe almasına dair bir bilginiz var mıydı? Öğrendiğinizde ne gibi işlemler yaptınız?

4) Tüm bu sürece dair bir kınamanız ve müdahaleniz omadığı halde yerel seçimler öncesi 12.02.2009’da et lokantasının tabelasını indirmekteki niyetiniz neydi?

5) Başbakanlığını yaptığınız hükümetiniz tarafından organize edilen Alevi Çalıştayı ile amacınız neydi?

2 Temmuz’un 16. yıl dönümü ile ilgili soruların ardından bir açıklama yapan Kilis BES Şube Başkanı Kıyasettin Aslan, Türkiye Kamu-Sen, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Türk-İş, Hak-İş, TESK, TİSK ve TİM’in başlattıkları “kriz varsa çare de var” kampanyasının siyasi iktidarı destekleme kampanyasına dönüştüğünü belirtti. “Gücüne inan” sloganı etrafında Türkiye’ye dair sıralanan argümanların gerçekten uzak olduğunu ifade eden Aslan, ülkenin Avrupa’da en yüksek işsizlik oranına sahip olduğunu, emekçilerin örgütlenme özgürlüğünün en çok kısıtlanan ve demokratik standartların en düşük olan ülkesi olduğunu söyledi. Aslan açıklamasını “Evet, kriz varsa çare de vardır. Çare emekçilerin sadece kendi güçlerine güvenerek verecekleri örgütlü mücadeledir” diyerek bitirdi.

Sendika.Org – Kilis - 28 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.