Başbakan'a alevi danışman kim?

Başbakan'a alevi danışman kim?

Başbakan'a alevi danışman kim?AKP iktidarı başından bu yana alevi kesime sıcak mesajlar gönderiyor. AKP, 22 Temmuz seçimlerinde alevi kesimin...

A+A-

Başbakan'a alevi danışman kim?Başbakan'a alevi danışman kim?

AKP iktidarı başından bu yana alevi kesime sıcak mesajlar gönderiyor. AKP, 22 Temmuz seçimlerinde alevi kesimin önde gelen bazı isimlerini parlamentoya taşıdı. Son olarak önemli bir alevi isim Erdoğan'ın danışmanı oldu. Kim mi

İktidardan alevilere zeytin dalı     

MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi

Ak Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından danışmanlık görevine getirildi.

Ak Parti Genel Merkezi’nde kendisine makam odası tahsis edilen Çamuroğlu’nun, kültürel konularda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık hizmeti vereceği öğrenildi.

Seçimlerden bir süre önce Ak Parti’ye katılan Reha Çamuroğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilmesi bekleniyordu.

Ertuğrul Günay’ın transferiyle gerçekleşmeyen bu düşüncenin, bakanlığın ikiye ayrılması ile hayata geçirilebileceği kaydediliyor.

Alevi cemaatinin önde gelen isimlerinden biri olan Reha Çamuroğlu’nun Ak Parti’ye katılarak milletvekili seçilmesi, Alevi camiasını da ikiye bölmüştü.

Alevilerin bir kısmı Ak Parti’nin bu atağını olumlu olarak değerlendirirken, bir kısmı da tepkisini Çamuroğlu’nu hainlikle suçlamaya kadar götürmüştü. 

Reha Çamuroğlu’nun, bir süre önce Cem Vakfı ve Abdal Musa Vakfı üyeleriyle Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyareti de Alevi camiasında krize neden olmuştu.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, vakıf adına Cumhurbaşkanı’nı ziyaret eden kişilerin kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirterek, "Adımızı kullandılar. Amaçlarını anlamak zor. Cumhurbaşkanlığı makamına çıkabilmek için Cem Vakfı’nın ismini kullandılar. Cem Vakfı’nın Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmek için bir talebi olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bize bir daveti söz konusu değil. Bu ziyaret tamamen bizim dışımızda gelişmiştir. Ziyareti kimlerin yaptığını bilmiyoruz. Ancak muhtemelen İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun önderliğini yaptığı bir ekip. Ne Cem Vakfı Başkanı olarak benim, ne de yönetim kurulumuzun böyle bir programdan haberi yoktur. Cem Vakfı ciddi bir kurumdur Cumhurbaşkanı ile görüşmek isterse randevusunu alır ve gider” şeklinde tepkisini dile getirmişti.

cafesiyaset.com (özel) - 20.11.2007 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.