Başbakan'a göre Sünniler de sorunlu

Başbakan'a göre Sünniler de sorunlu

Başbakan'a göre Sünniler de sorunlu ANKARA - Demokratik açılımların referanduma sunulabileceği sinyalini veren Başbakan Tayyip Erdoğan,...

A+A-

Başbakan'a göre Sünniler de sorunlu Başbakan'a göre Sünniler de sorunlu

ANKARA - Demokratik açılımların referanduma sunulabileceği sinyalini veren Başbakan Tayyip Erdoğan, Sünnilerin de önemli sorunları olduğunu iddia etti. Başbakan, “Allah aşkına beşikteki yavru için Ale-vilik nedir? Sünnilik nedir? Yumuk yumuk ellere, pamuk gibi ellere sahip o yavrucaklar için Türk nedir, Kürt nedir, Roman nedir, Gürcü nedir? Yahu bunlar sorulur mu? Alevi kardeşlerim bağırıyor. Tamam senin sorunun var ama Sünni kardeşlerimin de sorunları var” dedi. Erdoğan şunları söyledi:

ERKEN SEÇİM YOK: Asil milletimiz bize yetki verdi ve bu yetkiyi, emaneti sonuna kadar taşıyacağız. Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin. Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. Yeri geldiği zaman yerinde icra edilir. Seçimler anayasamızın öngördüğü çerçevede, zamanında yapılacaktır. AK Parti hâlâ açık ara öndedir, hâlâ açık ara birinci partidir, hâlâ gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha dokuz ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki? Aslında bizim Cemil Bey’in (Çiçek)... Erzurumlu neydi o, Teyyo Pehlivan o hikaye var ya... Şimdi onun zamanı değil. Cemil Bey zaman zaman onu anlatır, biz de neşeleniriz. Anayasa ne diyor, ‘seçimler 4 yılda bir yapılır’. Şimdi kaç yıl oldu? 2.5 yıl... Daha 1.5 yıl var. Bırakınız seçim yapmayı seçim kelimesini telaffuz etmenin dahi bu ülkenin ekonomisi üzerindeki etkilerini bunlar düşünmüyorlar. Bunlar, ‘ne yapalım da ülke karışsın’ diyorlar. Ne yaparsanız yapın, karıştıramayacaksınız. İster Ergenekon’un avukatı olun.

BAYKAL’I İKİYE ÇARPIN: Baykal, bu ara çıktı bir şeyler daha söylemeye başladı. ‘AK Parti’nin oy oranı şuralara düştü’ diyor, aynı şeyi 29 Mart seçim sürecinde de yaptı. Kendi partisinin oy oranlarını bir kenara bıraktı, AK Parti’nin oy oranını kendisine dert edindi, sağ olsun. Biz bundan sonra kamuoyu araştırmacılarına para vermeyeceğiz. Çünkü, Baykal yapıyor bu işi. Ama siz Baykal ne diyorsa onu en az iki ile çarpacaksınız. Baykal, sen bırak AK Parti’nin oy oranlarını, senin partinin oy oranları nerede, sen neredesin? Yedi yılda girdiğin üç seçimde partini nereden nereye getirdin, sen onun muhasebesini yap. Bu ülkede iktidar olabildin mi sen hiç? Bunu bir ortaya koy.

MİLLETLE ÇÖZERİZ: Allah aşkına beşikteki yavru için Alevilik nedir? Sünnilik nedir? Yumuk yumuk ellere, pamuk gibi ellere sahip o yavracaklar için Türk nedir, Kürt nedir, Roman nedir, Gürcü nedir? Yahu bunlar sorulur mu? Alevi kardeşlerim bağırıyor. Tamam senin sorunun var ama Sünni kardeşlerimin de sorunları var. Alevi çalıştayları yapılıyor. Bu ay sonu itibariyle finali yapılacak. Gelecek ay çalıştayların finali yapılacak ve ardından atılması gereken adımları atacağız. Kısa vadede genelgeler, orta vadede yasalarla, orta vadede anayasa değişikliği değişiklikleri ile bu adımları atacağız. CHP buna katılmıyor. MHP katılmıyor. Katılmazsa katılmaz canım biz milletimizle beraber bunu çözeceğiz. Kimse yatıp kalkıp bunu Kürt vatandaşlarımın sorunu olarak ifade etmesin. Su süreç sadece Kürt vatandaşlarıma ait değildir. Türkiye’de 72 milyon vatandaşımızın sorunları var.

ULA FİLM Mİ ÇEVİRİYORUZ?: ‘Gel oturalım konuşalım’. Kabul etmezler. Öbürü bakarsın ‘Kamera getirin’. Ula biz film mi çeviriyoruz. Bu ne gayri ciddilik. İşleri meyve veren ağacı taşlamak.”

Radikal - 09.01.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.