Başbakan'a tepki alternatif açılış

Başbakan'a tepki alternatif açılış

Başbakan'a tepki alternatif açılışDİSK’e bağlı Genç-Sen üyesi 100 kişi dün sendikalarının kapatılması istemiyle açılan...

A+A-

Başbakan'a tepki alternatif açılışBaşbakan'a tepki alternatif açılış

DİSK’e bağlı Genç-Sen üyesi 100 kişi dün sendikalarının kapatılması istemiyle açılan davanın ikinci duruşmasının görüldüğü Sirkeci’deki İstanbul Adliyesi önünde toplandı

Üniversite öğrencilerinin düzenlediği alternatif açılışta kurdeleyi ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras kesti.

Öğrencilere, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Sami Evren, Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Üniversitelerin açılış törenlerine öğrencilerin alınmadığını söyleyen gençler, alternatif bir açılış töreni yaptı. Adliye binası önünde hazırlanan kırmızı kurdeleyi Uras kesti.  Uras, şunları söyledi:

“Öğrencilerin alınmadığı akademik açılış töreninin alternatifini burada yaptık. Her açılış töreninin ardından bir de açılış dersi olur. Bu ders ilk cümle olarak ‘Bir ülkede sendika yoksa demokrasi yoktur. Sendika varsa demokrasi vardır’ diyorum. Sol ve sendika düşmanı Recep Tayyip Erdoğan açılış dersinden sıfır aldı. Ama unutulmasın ki bir gün ayaklar baş olacak. Haremilerin saltanatı yıkılacak.”

ELVAN EZBER İstanbul
MİLLİYET - 25 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.