Başbakan'dan Alevi telefonu

Başbakan'dan Alevi telefonu

Başbakan'dan Alevi telefonuBaşbakan Erdoğan, dayak yiyen Alevi öğrencinin babasını aradı. ÖZEL / GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ...

A+A-

Başbakan'dan Alevi telefonuBaşbakan'dan Alevi telefonu

Başbakan Erdoğan, dayak yiyen Alevi öğrencinin babasını aradı.

ÖZEL / GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Alevi olduğu için öğretmeninden dayak yiyen B.K'nın babası Ziram Kul'u telefonla aradı. Başbakan, konuyla ilgileneceğini söyledi.

GERÇEK GÜNDEM'e ulaşan bilgiye göre, akşam ssatlerinde, baba Ziram Kul'u önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aradı. Baba Kul'dan gelişmeleri dinleyen Çelik, ''Başbakanımız sizinle görüşmek istiyor'' dedi. Baba Kul'un olumlu yaklaşması üzerine, yaklaşık 10 dakika sonra Başbakan Erdoğan telefon açtı.

Baba Kul, telefonda gelişmeleri aktardığı Erdoğan'dan bir de sitem işitti. Erdoğan'ın ''Bu olayı duyurmakta neden geç kaldın?'' dediği öğrenildi.

Baba Kul'a dayak yiyen öğrenci B.K'nın durumunu da soran Başbakan, ''Esenyurt Belediyesi'nde çalışıyormuşsun. Belediye başkanıyla bir problem yaşadın mı?'' dedi.

GERÇEK GÜNDEM'e ulaşan bilgiye göre, Baba Ziram Kul, bir sorununun olmadığını söyledi. Başbakan da bu sözler üzerine, ''Şimdi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na talimat vereceğim. Seni evinde ziyaret edecekler'' ifadesini kullandı.

İLK TEPKİ KARACAAHMET'TEN

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Baba Ziram KUL'u aramasına, Karacaahmet Sultan Eğitim Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Sağ tepki gösterdi. Sağ, ''Başbakan şov yapıyor. Önce Alevilerin isteklerini yerine getirsin. CHP milletvekilleri tam dört kez, ibadet yerlerimizin yasal statüye kavuşturulması için önerge verdi. Bu önergeyi dikkate bile almadılar. İbadet yerlerimize ücretsiz su verilmesi talebine bile olumsuz yanıt verdiler. Önce bunları yapsınlar. Alevi'ye dayak attıracak iklimi yaratanlar, sorumluluğu üstünden atmaya çalışıyor. '' dedi.

GERÇEK GÜNDEM  - 9 Aralık 2007

Başbakan Alevi öğrenciyi de aramış

RADİKAL - ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, baskı gören Alevi öğrencisi B.K.'yı önceki akşam aradığını açıkladı.

Çelik, dün TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim bütçesiyle ilgili eleştirileri yanıtlarken, Esenyurt'taki Ali Kul Çok Programlı Lisesi'ndeki iddialara değindi. Olayı incelemek üzere gönderdikleri müfettişin, 14 yaşındaki B.K.'ye Alevi olduğu için kötü muamele yapan öğretmenin başka okula tayin edilmesini önerdiğini kaydeden Çelik, şöyle dedi: "Ama Zafer Üskül de gitti, bana dedi ki, 'Bu öğretmen haksız, bütün öğrenciler aleyhine ifade vermiş. Bir başka okula gönderilmesi yetmez' dedi. Derhal açığa aldık. Kime yapılırsa yapılsın, bu haksızlığı kendimize yapılmış sayarız. Sayın Başbakanımız dün (önceki gün) bu öğrencimizi de arayarak, yapılan muameleyi tasvip etmediğimizi ve hakkının kaybolmayacağını ifade etti."

Erdoğan, birinci olduğu yarışmanın ödül törenine türbanlı katıldığı için Adana'nın Kozan İlçesi Kaymakamı ve Garnizon Komutanı tarafından kürsüden indirilen Tevhide Kütük ile Rize'de kompozisyon yarışmasının ödül törenine, türbanını çıkararak katılan Emine Elif Azder'in ailesine telefon etmiş ve duyduğu üzüntüyü iletmişti. B.K.'nın babası Ziram K., Erdoğan'ın kendilerini de aramasını istemişti.

RADİKAL - 10.12.2007

Burak’a destek telefonu

Başbakan, İstanbul’da Alevi olduğu için öğretmeni tarafından hakarete uğrayıp dayak yiyen lise öğrencisi Burak’ı arayarak destek verdi. Erdoğan, ‘Başına gelenler beni çok üzdü’ dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler’deki Ali Kul Lisesi’nde Alevi olduğu gerekçesiyle öğretmeni tarafından hakarete uğrayıp dövülen Burak K. ile öğrencinin anne ve babasını arayarak ‘geçmiş olsun’ dedi. Erdoğan Burak K.’ya, ‘Bu sorunları hep birlikte aşacağız. Moralini bozma kendini derslerine ver’ dedi.

TALİMAT VERDİM

BURAK’IN babası Ziyram K.’ya, yaşananların tasvip edilemeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, ‘Şu anda olayın soruşturması sürüyor. Ben de Milli Eğitim Bakanı’na gerekli talimatı verdim, yakından izliyoruz. Sorumlular hakkında gereken işlem yapılacak’ dedi. Erdoğan, aileye her türlü desteğin verileceğini belirterek, Burak’ın olaydan psikolojik olarak etkilenmemesi için çaba gösterilmesini istedi.

YAŞANMAMALIYDI

BURAK’IN ailesi de konuyla ilgilendiği için Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Telefonda Erdoğan’la bir süre sohbet eden Burak K., Başbakan’ın ‘Nasılsın’ sorusuna ‘İyiyim’ cevabını verdikten sonra, ‘Siz nasılsınız Başbakanım’ dedi. Başbakan da ‘Nasıl olalım... Başına gelenler beni çok üzdü. Bunların yaşanmaması lazımdı’ dedi.

HESABI SORULACAK

ÖĞRENCİNİN babası Ziyram K. ise, Başbakan Erdoğan’ın aramasından mutlu olduklarını ve gereken yargı sürecinin işleyeceğine emin olduklarını belirterek şunları söyledi: ‘Burak’a neden oruç tutup namaz kılmadığı sorulmuş. Hoca ‘senin benden çekeceğin var’ demiş. O hocanın dersinden de sıfır almış. Konuyu insan hakları kuruluna şikayet ettik. Haklılığımız ortaya çıktı. Biz Alevi kökenli insanlarız. İnsanlar inandığı gibi yaşayabilmeli. Bu ülkede, 80 öncesinde olduğu gibi Alevi-Sünni çatışması yapılmasın, biz bunun için şikayette bulunduk. Burak’ın psikolojisi bozuldu. Okula gitmek istemediğini söylüyor. Benim çocuğumun karnına vurulmasının hesabını soracağız. Sayın Başbakan da aynı şekilde düşünüyor.’

EDEBİYAT öğretmeni tarafından Alevi olduğu gerekçesi ile cezalandırılan ve dövülen B.K ‘Başbakanımız arayarak üzülmememi söyledi. Bir daha böyle şeyler olmayacak inşallah dedi’ diye konuştu. Olay aklına gelince moralinin bozulduğunu ve bu yüzden okulunu değiştireceğini söyleyen B.K, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aramasına ise çok sevindiğini söyledi. Erdoğan’ın telefonda kendisine olayı sorduğunu belirten B.K ‘Geçmiş olsun. Üzülme. Üzücü şeyler bunlar. Bir daha olmayacak inşallah’ dediğini belirtti.

PEDAGOG GÖREVLENDiRiLDi

OLAYDAN büyük üzüntü duyduklarını belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatıldığını belirtti. Özer, olaydan etkilenmemesi için, Burak için uzman psikolog ve pedagog görevlendirdiklerini söyledi.

STAR - 10 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.